Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

groepstentoonstelling

Surprise

Netwerk Archief / Lida Abdul / Roel Backaert / Vincen Beeckman / buren / Jana Cordenier / Marc Ghijsels / Binelde Hyrcan / Lola Lasurt / Ivo Provoost & Simona Denicolai / Grethell Rasúa / Dimitri Vangrunderbeek / Floris Vanhoof

ZA 24.09 — ZO 18.12 2016

Openingsevent ZA 24.09 14:00 > 18:00
Met een interactie van Rik Moens Hyporhythm of primal consent nr. 1.

Impossible things don’t know they are impossible.W. Disney

Surprise is een tentoonstelling waarbij het vermogen tot verbeelding centraal staat. Het gebouw van Netwerk wordt op een ongewone wijze ingepalmd, met een avontuurlijk parcours waar veel te zien en veel te beleven valt.
Dankzij het thema is Surprise extra aantrekkelijk voor de jonge bezoekers van Netwerk, hoewel de tentoonstelling zich net zo goed richt tot een volwassen publiek. Verwacht u dan ook aan veel meer dan een doorsnee groepstentoonstelling. Het geheel nodigt uit om zowel fysiek als psychisch op avontuur te gaan.

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.A. Einstein

De zwarte doos van Netwerk, het Netwerk Archief, vormt de basis. Daarnaast is er nieuw of bestaand werk van Lida Abdul, Roel Backaert, Vincen Beeckman, buren, Jana Cordenier, Marc Ghijsels, Binelde Hyrcan, Lola Lasurt, Ivo Provoost & Simona Denicolai, Grethell Rasúa, Dimitri Vangrunderbeek, Floris Vanhoof en interacties van Rik Moens.

Ter gelegenheid van Surprise wordt een kleine publicatie aangeboden die zich net als de tentoonstelling zelf richt op jong én oud: een kleurboek met een tekst van de hand van Francis Smets en tekeningen van Nel Aerts, Jo Caimo, Nikolaas Demoen, HAP, Gerard Herman, Jean Bernard Koeman, Ingrid Mostrey, Christian Nyampeta, Guy Rombouts, Yves Vanpevenaege en Dirk Zoete.

Surprise is voor Netwerk van bijzonder belang: de opening is tevens de laatste werkdag van huidig artistiek directeur Paul Lagring.

Netwerk Archief
Als kunstencentrum heeft Netwerk geen verzamelende functie. In de voorbije 25 jaar werd in het spoor van tentoonstellingen en samenwerkingen met kunstenaars niettemin een aanzienlijk aantal kunstwerken verworven. Deze kunstwerken in hun totaliteit beschouwd, vormen geen verzameling of collectie, wel een gestaag groeiende ‘constellatie’ van werken die op een organische manier een tastbaar deel van het geheugen en de identiteit van Netwerk vormen.

Surprise kwam tot stand met special dank aan Jorge Fernández Torrez (CU), giorgiopersano gallery (IT), Wertank, Beeldbank Brugge en Museum voor Midden Afrika, Tervuren.