Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

externe tentoonstelling

Geert Goiris

in VOX, Centre de l’image contemporaine Montréal

VR 02.05 — ZA 28.06 2014

from the serie Whiteout, 2008-2010

VOX, Centre de l’image contemporaine Montréal, stelt in samenwerking met Netwerk de allereerste tentoonstelling van Geert Goiris in Canada voor.

OPENING 1 mei 2014

In zijn zowel poëtisch als meticuleus formalistisch werk evoceert de Belgische fotograaf Geert Goiris (° 1971) een ongrijpbare ruimte tussen zichzelf en zijn omgeving. In diverse beelden van natuurfenomenen, landschappen, door de mens gemaakte objecten en architecturale monumenten, formuleert de kunstenaar ogenschijnlijk instapklare verhalen voor de kijker. De zorgvuldig geselecteerde scènes vormen echter een bevreemdend geheel dat de toeschouwer meetrekt in een intersubjectief spel waarbij de visuele ervaring in een andere dimensie wordt gekatapulteerd. Voorbij de oppervlakkige lezing van de werken als documentaire observaties ligt een uitnodiging om het fotografisch werk op een abstract niveau van artistieke intentie, presentatie en perceptie te bekijken.

In VOX presenteert Geert Goiris ‘Resonance’, een reeks analoge fotowerken die zowel op de muur gekleefd als ingekaderd worden getoond, en de diaprojectie ‘Whiteout’ op groot formaat. Zijn doordacht eigenzinnig oeuvre dat omschreven wordt als ‘ontmoetende fotografie’ neemt de kijker mee op ontdekkingsreis naar een sublieme ruimte waar alle materie oplost in licht, en waar visuele referentiepunten ophouden te bestaan.