Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

buurtproject

VideoRoute

in de buurt Aalst Rechteroever

MA 09.12 2013 — ZO 26.01 2014

Nikolaas Demoen, A possible journey, 2010

Gedurende twee maanden worden voorbijgangers in de buurt Aalst Rechteroever verrast door oplichtende videokunstwerken in de vitrines van enkele handelspanden. Dankzij talloze artistieke projecten en samenwerkingen met kunstenaars verzamelde Netwerk door de jaren heen een collectie kunstwerken. Speciaal voor VideoRoute werden hieruit enkele videowerken geselecteerd die elk op zich ontmoeting in de buurt stimuleren.

Voor het volledig parcours van VideoRoute wandelt u slechts 10 minuten. De werken zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van de deelnemende handelaars. Meer informatie over route en de kunstwerken vindt u hier, op locatie of aan de onthaalbalie in Netwerk.

De tentoonstelling VideoRoute vindt plaats in het kader van het project BAM! Varkensmarkt. In dit social design project brengen ontwerpers door middel van kleine initiatieven handelaars, lokale partners en de stad Aalst samen. Het resultaat van de samenwerking doet de buurt rond de Varkensmarkt als winkelbuurt opleven en zet ze op een positieve manier in de kijker.

BAM!Varkensmarkt gaat uit van Stad Aalst en Design Vlaanderen, en wordt uitgevoerd door ontwerpbureaus Namahn, Yellow Window en Strategic Design Scenarios. Design Vlaanderen en Tereos Syral sponsoren de initiatieven.

Goele De Bruyn
Johan De Wit
Nikolaas Demoen
Lucy Renneboog
Dirk Zoete
Amanda Cardell
Semiconductor