Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

concert

Ian William Craig / Innershades

Concert bij het werk van Tim Bruniges op het Statieplein

ZA 13.05 2017 — 16:00

De Canadese zanger-componist Ian William Craig bracht vorig jaar zijn negende album Centres uit en dit voor het eerst op het Fat Cat sublabel 130701. Veelvuldig wordt de klassiek getrainde operazanger Craig geroemd om de manier waarop zijn composities wild en experimenteel zijn en tegelijk luisterbaar en begrijpelijk. Zijn muziek is charmant met een prettig nostalgische zweem. Dan klinkt een koortje als een roestige tenor en zelfs een beetje abstracte Buckley-achtige hartenbrekerij. Huisgebakken à la Set Fire To Flames, bewerkte piano van Hauschka of de grofkorreligheid van Max Richter.

Op 13 mei gaat Craig op het Statieplein aan de slag met de installatie Mirrors van Tim Bruniges in het kader van de tentoonstelling Murmur.

Aalstenaar Thomas Blanckaert maakt onder de naam Innershades muziek die teruggrijpt op oude house en electro uit de jaren tachtig. Toch geeft hij zijn eigen draai hieraan. Tijdens zijn dj-sets komt zijn eclectische smaak dan ook snel boven drijven. Zijn nieuwe album heet The Beginning of the End en wordt uitgebracht door het Brusselse label Unknown References en kwam op 23 maart uit op cassette in een oplage van vijftig stuks met optionele fanzine.