Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

openingsevent

Heribert Friedl / Konrad Smoleński / Rutger Zuydervelt + lokale muzikanten

ZA 17.01 2015 — 20:00

Opening solotentoonstelling I am not here, but you know it s me! van Heribert Friedl.

Geluidsperformance door Heribert Friedl
Heribert Friedl maakt naast installaties, objecten, photo’s en tekeningen, ook stille subtiele muziek, solo of in samenwerking met Bernhard Günter, Dale Lloyd, Will Montgomery en John Norman (Radian). In 2007 stond zijn track Air Is What We Breathe In op de compilatie Airport Symphony – Virtual Terminal van het label Room40*. Daarnaast runt hij het NonVisualObjects label.

Performance installatie van Konrad Smoleński
Everything Was Forever, Until It Was No More van Konrad Smoleński is een sculpturaal instrument dat dagelijks een muziekstuk speelt, geschreven voor twee bronzen klokken, twee muren van luidsprekers en een resonerend object.

Performance Rutger Zuydervelt + lokale muzikanten
Voor zijn werk in de groepstentoonstelling Orkest! baseerde Rutger Zuydervelt zich op een stemmend orkest. Met een variëteit aan instrumenten, technieken en stijlen maakte hij Stay Tuned, een geluidsinstallatie voor 8 luidsprekers. Meer dan 150 individuele muzikanten en zangers registreerden een A (de noot la), de stemtoon van een orkest. Met de performance Play Tuned wordt de installatie live geactiveerd door lokale muzikanten.

De tentoonstelling Orkest! met Oliver Beer, Rubén D’hers, Nicolas Field, Julian Sartorius, Michael Schmid, Konrad Smoleński en Rutger Zuydervelt is tijdens dit openingsevent doorlopend open.

*Room40 is op zaterdag 24 januari te gast in Netwerk.