Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event

La Dînée

Louis Vanhaverbeke / Lydia Debeer / Jonathan De Winter

+ Orkest! featuring concerts by John Butcher / Joachim Badenhorst / Sam Kulik / Sean Carpio

ZA 28.02 2015 — 19:00

La Collective presenteert, met de steun van Le Bon Accueil in het kader van
het NE­X(t)US -programma:

Het concept van La Dînée biedt een eenvoudige formule: een maaltijd, een locatie, 3 kunstenaars, max 40 deelnemers en een micro-financieringsproject. Het is een gezellig etentje, waarbij men de kans krijgt om initiatieven van jonge kunstenaars te ontdekken, deze te ondersteunen. Een moment van reflectie over kunst met ruimte voor ontmoeting en netwerking. Dit alles wordt bovendien afgewisseld met enkele straffe concerten in de Orkest! tentoonstelling.

Voor slechts € 20 krijgt elke deelnemer een vegetarisch-biologisch meergangenmenu aangeboden én de mogelijkheid om mee te stemmen over welk van de drie projecten de ondersteuning het meest verdient. De opbrengst van de avond zal worden gedoneerd aan deze winnaar.

Deelnemende kunstenaars:
Louis Vanhaverbeke
Lydia Debeer
Jonathan De Winter

+ concerten van John Butcher, Joachim Badenhorst en Sam Kulik & Sean Carpio

Het kunstenaarscollectief La Collective onderzoekt de theoretische en praktische mogelijkheden voor het ondersteunen van jonge hedendaagse kunstenaars en de productie en distributie van hun werken. Het collectief focust daarbij op het netwerken, het uitwisselingen van ideeën tussen kunstenaars, verenigingen en andere organisaties die betrokken zijn bij de artistieke creatie en de verspreiding ervan.

NE­X(t)US, een intiatief van Le Bon Accueil in Rennes, FR, is een uitwisselingsprogramma tussen Bretagne en België met als doel het samenbrengen van jonge artisten en structuren op te zetten die zich toeleggen op kunst. De belangrijkste doelstelling van NE­X(t)US is het bevorderen van wederzijdse verrijking door mensen met dezelfde interesses samen te brengen en zo mogelijke samenwerkingsverbanden te smeden. Na een eerste opdracht in 2013 in samenwerking met Les Ateliers Claus, met een ontmoeting tussen twee jonge kunstenaars, biedt Le Bon Accueil nu in samenwerking met Netwerk een eerste La Dînée aan op Belgische bodem.