Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

eindfeest

SUNNY SIDE UP 2015

Noura Mint Seymali / Le Colisée / Dimitri Vangrunderbeek / ERG / Stijn Van Dorpe / Eleni Kamma / Adriaan Verwée / De Food Archeoloog / Food Futures / Fam. Van Den Brulle / Manel / Rocsa vzw / dj Mad A-p

ZA 13.06 2015

Netwerk viert naar goede gewoonte de start van de zomer en het einde van een boeiende tentoonstellingsperiode met het jaarlijkse outdoor event
SUNNY SIDE UP. Een gezonde dosis kunst, geniale live muziek, verrassende activiteiten, rondleidingen, lekker eten en frisse cocktails. Meer moet dat niet zijn.

parol-ontbijt Ontbijt met een (br)ei / kindercafé Een terugblik / installatie Meccano / workshop Food Archeoloog meets Food Futures / rendez-vous Textiel, een geheugen en een toekomst / rendez-vous Stijn Van Dorpe / performance “…juste pour voir” (THAT’S IT! – workshop Joëlle Tuerlinckx) / boekpresentatie Dimitri Vangrunderbeek / concert Le Colisée / dj-set dj Mad A-p / concert Noura Mint Seymali

Concert Noura Mint Seymali
Traditionele blues en psychedelica met Mauritaanse invloeden: een niet alledaagse combinatie met een fantastisch resultaat. Noura Mint Seymali brengt haar Afrikaanse ‘dessert blues’ voor het eerst naar België. Ze komt met band, met o.a. haar echtgenoot Jeiche Ould Chighaly. Muziekkenners bestempelen Seymali’s laatste album Tzenni als een van de beste Afrikaanse releases van 2014. Voor iedereen, inclusief liefhebbers van Tinariwen, Umm Kulthum en Captain Beefheart.

Concert Le Colisée
Le Colisée is het project van de jonge Brusselaar David Nzeyimana. Hij komt met band, waaronder leden van Robbing Millions en Lonely Drifter Karen. Le Colisée is schemerfolk, wat afrobeat en vooral vreemde, intieme, zuivere en eerlijke pop. In de muziek hoor je dan ook echo’s van David Byrne, Kate Bush, Animal Collective en zelfs The Beach Boys. Dit prille talent bracht dit jaar hun eerste EP “Vie Eternelle” uit en is live best te aanschouwen bij een heerlijke SUNNY SIDE UP-cocktail.

 

08:30 parol-ontbijt Ontbijt met een (br)ei
10:00 kindercafé Een terugblik
10:00 installatie Meccano
10:00 event Wereldbreidag aan de Dender i.s.m. Het Wereldhuis Aalst
13:00 workshop Food Archeoloog meets Food Futures
15:00 rendez-vous Textiel, een geheugen en een toekomst
16:00 rendez-vous Stijn Van Dorpe
16:00 performance “…juste pour voir” (THAT’S IT! – workshop Joëlle Tuerlinckx)
17:00 boekpresentatie Dimitri Vangrunderbeek
18:00 food
19:30 concert Le Colisée
20:30 dj-set dj Mad A-p
21:30 concert Noura Mint Seymali
22:30 dj-set dj Mad A-p

+ laatste dag:

solotentoonstelling
Oh, for some more Amusement!
ZO 19.04 — ZA 13.06 2015
solotentoonstelling
Ideologie AUB! Een denkmodel
ZO 29.03 — ZA 13.06 2015
solotentoonstelling
Dealing with Ordinary Form
ZO 29.03 — ZA 13.06 2015
MER.Station 11
ZO 29.03 — ZA 13.06 2015

 

Boekpresentatie Dimitri Vangrunderbeek Through and Through
In zijn artistieke onderzoek bevraagt Dimitri Vangrunderbeek het transformatieproces tussen alledaagse voorwerpen en autonome kunstwerken en gaat hij na hoe objecten zich tot hun omgeving verhouden. Het kunstenaarsboek werd gepubliceerd in het kader van Vangrunderbeeks doctoraatsonderzoek en in samenhang met de tentoonstelling Dealing with Ordinary Form. De presentatie gebeurt in de tentoonstelling, in de vorm van een promenade.

Boekvoorstelling Dimitri Vangrunderbeek
Kunstenaar Dimitri Vangrunderbeek stelt tijdens een wandelgesprek in zijn tentoonstelling zijn nieuw boek voor.

Rendez-vous Stijn Van Dorpe
Valt de zienswijze van de kunstenaar samen met die van de toeschouwer? Stijn Van Dorpe nodigt de bezoeker om uit voor een informeel gesprek tussen en over zijn werk, in de tentoonstelling Ideologie AUB! Een denkmodel.

Performance “…juste pour voir” (THAT’S IT! – workshop Joëlle Tuerlinckx)
Een toonmoment tijdens de residentie van studenten aan Ecole de Recherche Graphique (ERG): Marine Kaiser, Cecilia Borettaz, Milena Desse, Estelle Labes, Sarah De Wilde (+ vrienden), onder begeleiding van Joëlle Tuerlinckx (+ gasten).

Workshop Food Archeoloog meets Food Futures
Jeroen Van Vaerenbergh, de allereerste Food Archeoloog in België, en foodvisionair en kok Rasa Alksnyte van Food Futures, een project van FoAM in het kader van het Europese project Future Fabulators, nodigen u uit voor een boeiend gesprek over eten, en over hoe verleden en toekomst elkaar aan tafel kunnen ontmoeten.
“Tijdens een archeologische food-beleving schuif je mee aan tafel met onze voorouders én kijken we samen met hen naar wat de toekomst ons brengt. Hoe gingen de Romeinen om met voedsel, wat stond op het middeleeuwse menu en welk soort voedsel brengt de toekomst?”

Rendez-vous Textiel, een geheugen en een toekomst
Hoe ziet de toekomst van textiel eruit en welke elementen van de geschiedenis komen er terug?
In het Netwerkgebouw huisde vroeger de textielfabriek/passementerie Van Den Brulle. Voormalig eigenaar Marcel Van den Brulle gaat samen met zijn vrouw en schoonzus in dialoog met de jonge textielontwerpster Olu Vandenbussche. Onder het label Manel onderzoekt Olu duurzame, sociale en milieuvriendelijke productietechnieken van textiel.
Breng eigen breinaalden en wol mee, want het is ook “World Wide Knit in Public Day” (Wereldbreidag). Ook de deelnemers van het intitiatief dat Het Wereldhuis Aalst hierrond organiseert sluiten aan.

Interactieve installatie Meccano
Zoals de meccano van vroeger, maar dan buiten en in het groot. Met honderden houten planken, bouten, moeren en koppelstukken bouwt Rocsa vzw op één dag een tijdelijke interactieve installatie. Een dynamische ruimte die een verbinding legt tussen Netwerk, de Houtkaai en het aanpalende park.
Artistieke begeleiding : Stephen Verstraete en Ernst Maréchal

OPROEP: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom om mee te bouwen vanaf 10:00. Ook voor volwassenen!

Kindercafé Een terugblik
Tijdens het Kindercafé nemen de kinderen een tijdreis terug, doorheen het voorbije Netwerk seizoen. Via creatieve doe-opdrachten (her)ontdekken ze de thema’s van de tentoonstellingen Orkest!, Frank&Robbert Robbert&Frank en Dimitri Vangrunderbeek.
Puzzelen, bouwen, tekenen, … Iedereen aan de slag!