Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

familiezondag

Kunstendag voor Kinderen

Familiebrunch

ZO 15.11 2015 — 10:00-18:00

De Kunstendag voor Kinderen start in Netwerk met een lekkere brunch voor het hele gezin. In het kindercafé kunnen de kinderen zich amuseren met creatieve doe-opdrachten en aansluiten bij volgende activiteiten:

Kleur vangen met Stijn workshop kinderen
Kunstenaar Stijn Ank, wiens werk in de tentoonstelling te zien is, helpt kinderen van 6 tot 10 jaar toveren met laagjes gekleurd zout.

Van foto tot film workshop kleuters
Vlieg mee met de camera van het kunstenaarsduo Fabien Giraud en Raphaël Siboni van de Noordpool naar de Mexicaanse jungle tot in Het Louvre in Parijs.
I.s.m. Odisee lerarenopleiding kleuteronderwijs.

Een wereld van stof en draad workshop kleuters
Kunstenares Naomi Kerkhove neemt de kleuters mee op stap in haar wereld van stof en draad. Naomi ontdekte op een dag dat je met de naaimachine ook kan tekenen. Inmiddels naait ze vlot miniatuurwerelden bij elkaar. Haar enthousiasme, gecombineerd met een ervaren helpende hand, alle deelnemers aan het naaien.

Op stap met de Netwerkpop gezinswandeling
In opdracht van Netwerk ontwikkelde kunstenaar Naomi Kerkhove, in samenwerking met de lerarenopleiding kleuteronderwijs Odisee, de Netwerkpop! Vanaf vandaag kunnen kleuters van 3 tot 5 jaar de wereld van de hedendaagse kunst ontdekken met de pop aan de hand. De wandeling duurt zo’n 45 minuten. De pop mag mee, op reservatie per gezin. Er snel bijzijn is de boodschap*!

Rondleiding tentoonstellingen voor volwassenen
Een geleide toer doorheen de tentoonstellingen Une Machine Simple van Fabien Giraud & Raphaël Siboni, Constructies 1990-2015 van Karel Breugelmans, Unvoid van Stijn Ank en de groepstentoonstelling Arbeid.

*Kan je er deze keer niet bijzijn? Geen nood, vanaf 5 december staat de pop standaard paraat aan de balie, beschikbaar bij elk individueel tentoonstellingsbezoek.

 
 


 
 
 
Kunstendag voor Kinderen is een evenement van de Vlaamse overheid en wordt georganiseerd door de Afdeling Kunsten van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM).