Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event, lezing, performance, boekpresentatie

Beatrijs Albers & Reggy Timmermans / Yves Bernard / Sonia Si Ahmed / Wim Cuyvers

Event#10

VR 30.11 2007 — 20:00

doorlopend | tentoonstelling
Beatrijs Albers & Reggy Timmermans - Tourism
Yves Bernard - Martini Ground Zero

20:00 | lezing
Wim Cuyvers Common Places. Quelques tentes, quelques tombes - Kunst & Zwalm 2007
Architect en kunstenaar Wim Cuyvers plaatst niet enkel vraagtekens bij de organisatie van de landschappelijke ruimte, maar stelt een theoretische en kritische reflectie voor over het begrip publieke ruimte. In een 37 stellingen tellend manifest definieerde hij de publieke ruimte als een "gemeenschappelijke" ruimte, een ontmoetingsplaats, een plaats waar mensen zich met elkaar vermengen, hun houvast verliezen, een plaats waar mensen de wet overtreden en mensen in gevaar gebracht worden, een functioneel zinledige en existentieel zinvolle plek, een plek die gekenmerkt wordt door kwetsbaarheid en armoede, onzekerheid en onbevredigdheid, behoefte en verlangen...

Wim Cuyvers, Publieke ruimte - gemene ruimte, s.d.

20:00 | boekpresentatie
Kunst & Zwalm 2007
Kunst & Zwalm 2007, de tweejaarlijkse tentoonstelling van vzw Boem, ging van start in 1997. Een belangrijke constante is de interactie met het omliggende landschap: over een periode van tien jaar groeide Kunst & Zwalm uit tot een veelvormig experiment waarbij de intenties van de kunstenaars, de inwoners en de bezoekers elkaar overlappen en bevragen. De cataloog van de jubileumeditie 2007 documenteert de bijdragen van de zeventien Vlaamse, Franstalige en Duitstalige kunstenaars.

21:15 | performance
Sonia Si Ahmed Marshmallow (première)
Marshmallow vertrekt vanuit een reflectie op de kwetsbaarheid van de mens en zijn verlangen naar bescherming. Het publiek zit midden op de scène, die vol ligt met objecten als een jeu de boules, blokken van schuimstof, kranten,... De performance is een fysiek onderzoek waarin de texturen van het lichaam en van objecten tegenover elkaar gezet en afgemeten worden. In een voortdurend wisselende omgeving toetsen de performers hun evenwicht en proberen ze de omgeving door middel van steunpunten te stabiliseren.

Choreografie en dans: Sonia Si Ahmed
Dans : Maya Dalinsky en Elodie Juan
Geluid : Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos
Decor, kostuum en beeld: Elisabeth Lebailly
Techniek: Etienne Guilloteau
Coaching: Alexander Baervoets
Zakelijke leiding: Lore van den Brempt
Productie: Rubber Duck vzw

Met de steun van: De Pianofabriek, Vlaamse Overheid, Netwerk.