Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event, performance, concert, screening

Viewmaster / Lokai / Post Painterly Attraction

Event#09

VR 05.10 2007 — 20:00

20:00/21:00/22:00 | performance
Viewmaster
Voor Viewmaster baseerden de dansers/choreografen Heike Langsdorf en Ula Sickle zich op de Pepper's ghost illusion, een special effect uit het negentiende-eeuwse theater. Tussen toeschouwer en performer bevindt zich een glazen wand, die via de juiste lichtinval taferelen uit de coulissen weerkaatst: met hun acties spelen de performers een visueel spel met illusie en werkelijkheid.

20:00/21:00/22:00 | geluid
Lokai
Lokai is de tweekoppige band van de Oostenrijkers Stefan Németh (Radian) en Florian Kmet (Superlooper). Met veel zin voor improvisatie verkennen ze de zo goed als eindeloze combinatiemogelijkheden van elektrische gitaar en elektronica. Het resultaat is muziek met syncopische ritmes en impressionistische timbres, waarin stilte vaak een hoofdrol speelt.

20:00/21:00/22:00 | screening
Post Painterly Attraction
Post Painterly Attractionis een open opeenvolging van videowerk van verschillende generaties kunstenaars met verschillende achtergronden. De video's spelen o.m. in op de optische en psychologische neveneffecten van de projectie van 24 beelden per seconde. Tegelijk verschijnen er referenties naar popmuziek, mainstream cinema, counter-culture en psychedelica. Picturale en inhoudelijke motieven of intenties doorkruisen elkaar voortdurend: een deel van de huidige generatie videokunstenaars lijkt te onderzoeken of er binnen de formele beperkingen van het binaire beeld een productieve vorm van verwarring kan ontstaan. De cut-up geldt daarbij als een belangrijk instrument.

Met Robert Suermondt / Adam Leech / Tony Cokes / Steve Reinke / Michael Van den Abeele / Nicolas Provost e.a.