Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event, performance, boekvoorstelling

You Are Here

deepblue / Jean Bernard Koeman / Netwerk Museum

+ rondleiding / nieuwjaarsreceptie

VR 09.01 2009 — 20:00
deepblue you are hereperformance
Een theaterruimte staat bol van de mogelijkheden. Sommige zijn al uitgewerkt in het verleden, andere zullen later worden uitgetest, terwijl nog zoveel andere blijven sluimeren als een idee of als een concept dat nooit wordt uitgewerkt. In you are here vraagt deepblue zich af hoe we een geheugen kunnen creëren voor die mogelijkheden.
De voorstelling als een speels en veranderlijk archief: een spel met echte en virtuele elementen (objecten, klanken, bewegingen, performers, decor en verdeling van publiek). Het geheugen en de theaterruimte functioneren hier als een open plek die tijdens de aanwezigheid van het publiek wordt ingevuld met herinneringen en sporen van een vervlogen realiteit.
Heine R. Avdal, Christoph De Boeck, Yukiko Shinozaki: concept en regie; Heine R. Avdal, Mette Edvardsen: performers; Christoph De Boeck: geluid; Hans Meijer: lichtontwerp en technische regie; Fabrice Moinet: geluidsingenieur en electronica; Luea Ritter: productieassistent; Coproductie: Vooruit, Gent; STUK, Leuven; Netwerk, Aalst; Buda, Kortrijk; In collaboration with: Nettverk for scenekunst (Black Box, Oslo; BIT Teatergarasjen, Bergen; Teaterhuset Avant Garden, Trondheim); Met de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap en Norsk Kulturråd
 
Jean Bernard Koeman Everything Beautiful is Far Awayboekpresentatie
Everything Beautiful is Far Away is ontstaan vanuit een samenwerking tussen beeldend kunstenaar Jean Bernard Koeman en sinologe Els Silvrants. Het boek verzamelt een reeks beelden van verlaten, verafgelegen landschappen, die Koeman ooit fotografeerde als documentatie van zijn onophoudelijke Wanderlust. In de essays wordt ingegaan op de manier waarop het landschap sporen en littekens verhult en een medeplichtige van de introspectieve reiziger wordt.
Op het event wordt het boek voorgesteld. Bert Danckaert interviewt Jean Bernard Koeman over het boek.
Everything Beautiful is Far Away, gepubliceerd door Timezone 8. Essays door Carol Lu, Els Silvrants, design: Xie Wenyue
 
Rondleiding
Door de tentoonstellingen van Freek Wambacq, Effi & Amir en Ran Slavin.
 
Netwerk Museum
Het Netwerk Museum omvat een aantal werken die kunstenaars sinds het ontstaan van de galerij schonken. Met die verzameling werden in het verleden steeds wisselende kleine tentoonstellingen opgezet.
 
Nieuwjaarsreceptie