Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

lezing

Lezing Dirk Zoete

DI 13.11 2012 — 19:00

Naar aanleiding van de tentoonstelling Façade geeft kunstenaar Dirk Zoete een lezing over zijn oeuvre, gevolgd door een gesprek met het publiek.

Na de lezing is er het Film+programma Façades. Meer info.

Zoete beschouwt zichzelf hoofdzakelijk als tekenaar. Zijn schaalmodellen, sculpturen en installaties ontstaan vanuit het tekenen en beschouwt de kunstenaar in essentie als tekeningen. Belangrijke thema’s in Zoete’s werk zijn het solitaire wonen, de eenzame en altijd maar doorgaande arbeid, en een persoonlijke zoektocht naar het primitieve handelen en denken. Al met al bouwt Zoete alsmaar verder aan een utopische architectuur, die los staat van de realiteit maar niettemin een logische en praktische basis heeft. Deze architectuur doet soms kinderlijk aan, misschien zelfs naïef. De kunstenaar probeert op een instinctieve manier bezig te zijn met wat hij ‘overlevingsarchitectuur’ noemt.

Dirk Zoete (BE °1969) studeerde Grafische Kunsten en later Mixed Media aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zijn werk was eerder te zien in Frankrijk, Duitsland, België en ook in Nederland, onder andere bij W139 in Amsterdam.

I.s.m. De Bibliotheek van Aalst.