Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

eindfeest

SUNNY SIDE UP

MARK ERNESTUS PRESENTS JERI-JERI / DJ Mark Ernestus / Trio Ocasional / Philippe Beloul / DJ Suncity / DJ John Deere

stedelijk voedsel en dranken

ZA 15.06 2013 — 19:00

Netwerk viert naar goede gewoonte de start van de zomer en het einde van een geslaagde tentoonstellingsperiode met outdoor performances, concerten, dj­-sets en food & drinks voor iedereen. De exclusieve show MARK ERNESTUS PRESENTS JERI-JERI belooft alvast een knaller te worden: een opzwepende Senegalese Mbalax bigband, mét dansers en Mark Ernestus van o.a. Rhythm & Sound aan de knoppen. De solotentoonstellingen van Leen Voet en Gábor Ősz, en de tentoonstelling 12 × 50 voor CONVENT 22 zijn voor dat weekend voor de laatste keer te bezichtigen. M.a.w., niet te missen!

MARK ERNESTUS PRESENTS JERI-JERI (SNG/DE)

Op zoek naar originele opnames reisde de Berlijnse producer Mark Ernestus in 2011 naar Senegal en Gambia en belandde er uiteindelijk in de fameuze Dakar studio met twintig van de strafste Senegalese muzikanten. Het was de start van een uitzonderlijke samenwerking tussen Ernestus, de Sabar-ritmesectie JERI-JERI en gastmuzikanten uit de wereld van West-Afrikaanse dansmuziek Mbalax.

Naast zijn selectie voor de compilatie Shangaan Electro : New Wave Dance Music From South Africa en zijn remixes voor o.a. Afrobeat architect Tony Allen, Konono No. 1 en Shangaan Electro, is Mark Ernestus de laatste jaren helemaal weg van Mbalax.

De muzikanten vormen een griot clan van sabar-drummers onder leiding van Bakane Seck uit Kaolack (Senegal), met muzikanten van o.a. Youssou N’Dour en Baaba Maal.

Mark Ernestus dj-set (DE)

De legendarische Berlijnse dub/techno producer (zie Basic Channel en Rhythm & Sound met kompaan Moritz Von Oswald) toont zijn voorliefde voor Afrikaanse polyritmes en dub.

Trio Ocasional (BE/CL)

Afgelopen zomer verkende kunstenaar Hans Bryssinck in het landelijke Colombia schoorvoetend zijn eigen potentieel als Colombiaanse volkszanger. Hij zong er, volgens de regels van de kunst, samen met een plaatselijk trio bij voorkeur nummers met een nationalistische insteek. Voor deze gelegenheid stelt hij met Antonio en Giuliano Caffiero een nieuw trio samen.

Philippe Beloul (FR)

Pimp my Mac
De Franse danser en performer Philippe Beloul aka The Macxorciste geeft op een ludieke manier een oude mac een grappige upgrade.