Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event, rondleiding, concert, DJ set

Simona Denicolai & Ivo Provoost / Xavier Boussiron / La Kuizine / Felix Kubin

Event#12

VR 28.03 2008 — 20:00

doorlopend | tentoonstelling
Simona Denicolai & Ivo Provoost
Ce que tu vois est ce que tu es. (Simona Denicolai & Ivo Provoost)

Met een zekere vanzelfsprekendheid en met het plezier van de milde subversie engageren Simona Denicolai & Ivo Provoost zich in de complexiteit van het leven. Ze gaan om met met de onstabiliteit en de onzekerheid die eigen zijn aan een sociale situatie. Hoewel hun intenties helder zijn – de vastgeroeste codes van het dagelijkse leven openbreken – wordt de precieze uitkomst van hun interventies niet zonder meer vastgelegd. Met een aanstekelijk genoegen springen ze heen en weer tussen een kwetsbare toestand van activistische opwinding en een doorleefd scepticisme ten opzichte van de context waarin hun werk terechtkomt.

doorlopend | tentoonstelling
Netwerk Museum
Het Netwerk Museum omvat een aantal werken die kunstenaars sinds het ontstaan van de galerij schonken. Met deze verzameling werden in het verleden steeds wisselende kleine tentoonstellingen opgezet.

20:00 | rondleiding

20:00 | boekpresentatie
Annual 2007

21:00 | concert
Xavier Boussiron (FR)
De Parisien Xavier Boussiron is een echte polymorf die zich vlotjes beweegt tussen theater, dans, beeldende kunst en muziek. Op dit event komt hij met zijn doorwinterde gitaar voor een portie Hell’s Belges.
Je ne suis pas un rocker, je ne me suis jamais tapé la tête contre les murs….
Je fais de la musique pour les vieilles dames. (X. Boussiron)

22:00 | concert
La Kuizine (FR)
La Kuizine is een behoorlijk uitzinnig Frans duo dat afwijkende, experimentele electronica koppelt aan sci-fi kostuumdesign. Karim Gabou en Frederic Sourice startten de band in 1993 en ontwikkelden sindsdien een grillig parcours dat hen via een onnavolgbare slalom van daft punk naar neofuturistische hoempapa tot bij Kraftwerk en Elvis bracht. Pompompompompompompompom.

23:00 | concert
Felix Kubin (DE)
Felix Kubin, de Hamburgse leverancier van dadatronische popmuziek, leeft en werkt tegen de wetten van de zwaartekracht in. Hij maakt sci-fi popmuziek, elektro-akoestische noise, experimentele kortfilms, radiospelen en film- en theatermuziek. Hij startte het label Gagarin Records in 1998 en sinds 9 september 1999 is hij de vakbondsleider van het syndicate of counter-noise. Aavikko uit Finland noemt Kubin a Devil in God's clothes. If there’d be one man to send to the aliens as an example of the mankind, that’d be Felix Kubin.

aansluitend | DJ set
Guido Möbius (DE)
Bewierookt door de pers voor zijn elektronische producties, gaat Guido Möbius nu een DJ-set te lijf en mixt hierbij techno en experiment.