Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

groepstentoonstelling, afstudeerproject

Larsen Bervoets / Lennert Bouwens / Jonas Binon / Michiel De Jaeger / Michel Petré / Steffie Van Cauter

De Piste In

3D Multimedia - Afstudeerprojecten

WO 22.06 — WO 29.06 2005

LARSEN BERVOETS
Wat vertelt meer de waarheid: een foto of een tekening? Larsen kijkt, tekent, kijkt, schetst en kijkt. Het zijn realistische en grafische beelden, op klein formaat, met een virtuoze lijnvoering en een perfect gevoel voor diepte door schijnbaar eenvoudige vlakken. Knappe streken in spannende composities zonder pretentieuze bravoure. Larsen geeft betekenis aan een schier eindeloze stoet van lijven, koppen en gezelschappen in raak aangezette ruimtes. Vaak portretten, die niet alleen ijveren om herkenbaarheid; maar 'tekeningen' die op een trefzekere manier het klimaat van een moment vatten.

JONAS BINON
Jonas' fascinatie voor techniek, mechaniek en functionele vormgeving; het demonteren, bestuderen en assembleren van polyvalente, compatibele voertuigelementen, drijft op een kinderlijke nieuwsgierigheid gekoppeld aan een passioneel streven naar nieuwe vormen van mobiliteit. In die zin is zijn project en het prototypeproduct een 'performance' van jaren, maar vooral een directe auditie naar verdere studies in vehicledesign & mobility.

LENNERT BOUWENS
De camera zit zielogend in de handen van een sluipend ontvoerder van schijnbaar onbelangrijke vormen, plaatsen en tijd. Lennert wordt door alle aardse krachten gewiegd. Hij oefent en vervolmaakt zich in de registratie van de voorlopig bevroren tijd versus een vertraagd ontdooiend leven. Blijf geduldig als een duivenmelker wachten op die verre stip, op het keren van de wind. Lennert stelt handelingen die niet toevallig focussen op wat 'in beeld' is. Lennert opereert alleen.

MICHIEL DE JAEGER
Michiel's multimediaperformance KARAOKE 2005,- they say an end can be a start -, wordt een productie waaraan zo'n zestien mensen werken. Michiel zorgt voor concept en realisatie. Na omzwervingen en langere verblijven in het buitenland; Eerst in Polen met een Erasmus-beurs, nadien op eigen initiatief naar Japan en het hele jaar door trippend door Europa, verwachten we hem op het podium met een bitterzoet, audiovisueel live-spektakel. Een fashion-fiction-show!

MICHEL PETRE
Open, halfopen, dicht, huis-in-de-rij. Stoepen, hekkens, hagen, muurtjes en matten... Voortuintjes. Gevelaanzichten die, − al dan niet door opritten geflankeerd −, duidelijke territoriumafbakeningen zijn en haast obsessioneel, concurrentieel met elkaar wedijveren in orde, netheid, status en alles wat hen van hun buren scheidt of bindt. Overal wieden, scheren, snoeien, sproeien... Vechten tegen de natuur. Een flora die we angstvallig getrimd willen bewaren, al was het in bloembakken of het nonchalant neergooien van wat pompoenen tegen de voordeur. Zouden we die nepnatuur en de exhibisionistische smaken- en kleurendrang niet gewoon wegsnoeien? Of moeten we de grote verscheidenheid juist koesteren? Michel staat er peinzend naar te kijken en besluit het (arche-)typische, wonderlijke verhaal te fotograferen. Eerst zal hij de wispelturige middagzon en de passanten verschalken om dan de uitsnit van het stadsdekor in een scherp schot te treffen.

STEFFIE VAN CAUTER
In een beklijvende performance beweegt Steffie zich in een installatie die spontaan tijdens het werkproces tot stand kwam. Ich Bin Alleine is een voorstelling waarin animatiefilm, zang en dans een LAT-relatie aangaan met elkaar. De bindende factor is de vrouw die je ziet voor het scherm, of die jou vanuit de coulissen van haar leven gadeslaat.