Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

groepstentoonstelling

Pistes

Koenraad Dedobbeleer / Vincent Meessen / Clementine Roy

ZA 06.03 — ZA 10.04 2004

Koenraad Dedobbeleer (°1975, B) studeerde in Sint Lucas, Brussel, het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, Antwerpen en de Atliers, Amsterdam. Hij woont en werkt in Brussel. Zijn multi-mediaal werk is gebaseerd op en becommentariëert architectuur, constructies, sculptuur, opstellingen, voorwerpen, gebruiken. Tevens werkt hij als scenograaf / stage designer. Dedobbeleer stelde eerder reeds tentoon in Netwerk Galerij ( NEW ), naast tal van groepstentoonstellingen, waaronder recent in het M HKA ( Once Upon Time … ), en solotentoonstellingen in o.m. Brussel, Amsterdam, Wenen, Basel, Keulen, Zürich.

Vincent Meessen (°1971, B) studeerde journalistiek en werkte als freelance fotojournalist, tot 2000 waarna hij zich uitsluitend gaat wijden aan artistieke projecten. Zijn fotografie- en videowerk roept de vorm op van het document of een documentaire stijl, en structureert zich omtrent de vraag van de ‘betwiste ruimte’ of het territorium als inzet van de politiek. Meessen woont en werkt in Brussel en studeert momenteel aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij nam deel aan de tentoonstelling Belgian System (Thurn & Taxis) en publiceerde Qui-Vive, Autoportrait des enfants des rues bij La Lettre Volée (2003).

Clémentine Roy
(°1974, F) studeerde aan de École Nationale Supérieure d’Arts de Paris-Cergy, en woont in Parijs. In haar foto-, video-, installatie- en geluidswerk, interpreteert zij natuurlijke elementen, licht, atmosfeer tegenover of als technologische entiteiten. De wereld, ook de meest natuurlijke, wordt er ervaren als uiterst artificieel, maar tegelijk zeer leefbaar. Roy stelde reeds eerder tentoon in Netwerk Galerij ( NEW; Alice Evermore – The Resistance of Ether (nr. 89) ). Zij stelde tentoon in Parijs, Japan, Canada, Duitsland.