Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

tentoonstelling

Sander Buyck

West Bank Walls

VR 27.05 — ZO 19.06 2011 open di. → zo. 14:00 → 18:00
VR 27.05 2011 — 20:30 Opening / debat
DO 02.06 2011 gesloten
ZO 12.06 2011 gesloten

Fotograaf Sander Buyck toont beelden die ontstonden tijdens een verblijf op de Westelijke Jordaanoever, Palestina, eind 2010, begin 2011. De fotograaf verhaalt in een documentaire beeldtaal over het leven op de West Bank, waar muren alom bepalend zijn. Als fysieke en mentale begrenzingen, maar evengoed als drager van beelden die identiteiten afficheren en vorm geven. Hij zoemt in op posters van vergankelijke helden.

Het fotoproject kadert in een samenwerking tussen A Prior Magazine, Van Abbemuseum Eindhoven en The International Academy of Art Palestine. Aanleiding is het 'Picasso in Palestine'-project, naar een concept van Khaled Hourani, beeldend kunstenaar en artistiek directeur van The International Academy of Art Palestine in Ramallah. Voor het eerst zal een werk van Picasso in de autonome Palestijnse gebieden worden getoond. Het schilderij Buste de Femme uit 1943 start zijn reis uit Eindhoven op 1 juni 2011 en verhuist via Israël naar de Westbank. Het wordt enkele weken lang in Ramallah tentoongesteld. A Prior Magazine brengt naar aanleiding van Picasso in Palestine een nummer uit dat het project van achtergrond, beeldmateriaal, kritiek en historiek voorziet. Een foto-essay van Sander Buyck contextualiseert het project vanuit een eigen fotografische visie. Sander Buyck documenteert ook de reis van het schilderij.

Naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling kan u een debat volgen met Renzo Martens, Sander Buyck, Remco de Blaaij (curator Van Abbemuseum) en Els Roelandt (hoofdredactie A Prior Magazine).