Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

The Return

Andrey Zvyagintsev

met Ivan Dobronraavov, Vladmir Garin, Konstantin Lavronenko en Natalia Vdovina

DI 20.10 2015 — 20:00

Een prachtig gefilmd Russisch familiedrama, waarin twee broertjes worden geconfronteerd met de terugkomst van hun verdwenen vader.

Het leven van twee broers neemt een dramatische wending door de plotselinge terugkeer van hun vader, een man die ze alleen kennen van een tien jaar oude foto. Is hij werkelijk hun vader? Waarom komt hij na zoveel jaar weer terug? De kinderen vinden het antwoord op een afgelegen en desolaat eiland, waar ze met de man die hun leven zo op zijn kop zet naartoe gaan. De ruige schoonheid van de noordelijk gelegen meren en bossen geeft een bijzondere dimensie aan het menselijk drama dat zich ontvouwt.

Met zijn beklemmend debuut maakte Andrei Zvjagintsev (Leviathan, Elena, The Banishment) een even magische als dramatische roadmovie over de gaten die een vader door zijn langdurige afwezigheid heeft geslagen in zijn gezin. De strak gekaderde, visueel verbluffende, metaforische film werd op het filmfestival van Venetië 2003 onderscheiden met een Gouden Leeuw. Russische cinema op zijn best, nu te ontdekken in een gerestaureerde versie.

(RU)
Taal: Russisch / Ondertitels: Nederlands / Duur: 106 min

€ 6