Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Beasts of the Southern Wild + Nkosi Coiffure

dj Jabo

VR 05.08 2016 — 18:00

Netwerk organiseert deze zomer in samenwerking met Stad Aalst een reeks openlucht filmavonden op het gazon van de Houtkaai, die autovrij werd gemaakt in het kader van het buurtproject Zomersprokkels. Op het programma staan enkele prachtige films, steeds in combinatie met een Belgische kortfilm die u móet gezien hebben, én lokaal muzikaal talent.

18:00 zomerbar met dj-set van Jabo
21:30 aanvang filmvoorstellingen

Bij regenweer vindt de voorstelling binnen plaats, in de cinemazaal van Netwerk.

 

Nkosi Coiffure van Frederike Migom (BE)

Met Nele Vereecken, Kurt Vandendriessche, Awa Sene Sarr, Stella Kitoga en Wivine Ngoy-Mutemba.

Na een ruzie met haar lief op straat in de Congolese buurt in Brussel, vlucht Eva een afro kapsalon in. De vrouwen in het salon, die in Eva een vrouw in nood zien, helpen haar aanvankelijk. Maar als ze erachter komen waar de ruzie over ging, verschillen de meningen.

 

Beasts of the Southern Wild van Benh Zeitlin (US)

Met Quvenzhané Wallis en Dwight Henry.

Ten zuiden van Louisana, midden in de moerassen, woont de zesjarige Hushpuppy samen met haar alcoholistische vader Wink. In dit vergeten gebied leven de inwoners in de wetenschap dat zij slechts één storm verwijderd zijn van hun ondergang.

Beasts of the Southern Wild, waarin enkel niet-professionele acteurs figureren, neemt de kijker mee op een reis waarin fantasie en werkelijkheid op schitterende wijze afgewisseld worden.

 

Met steun van Stad Aalst, Provincie Oost-Vlaanderen en De Kringwinkel Teleshop.