Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Whiplash + Boi

Damien Chazelle

met Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Austin Stowell

VR 11.08 2017 — 18:00

Netwerk organiseert deze zomer wederom een reeks openlucht filmavonden op de autovrije Houtkaai.
Op het programma staan enkele prachtige films, steeds in combinatie met een Belgische kortfilm, die u móet gezien hebben, én lokaal muzikaal talent.

18:00 zomerbar & DJ A3
21:30 aanvang filmvoorstellingen

Bij regenweer vindt de voorstelling binnen plaats, in de cinemazaal van Netwerk.

Whiplash
Psychologische thriller over een getalenteerde drumleerling die door zijn grofgebekte jazzdocent tot het uiterste wordt gedreven.

Andrew Neyman, een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terecht komt. Onder invloed van de tirannieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

Tijdens het Sundance Film Festival 2014 won Whiplash zowel de jury- als de publieksprijs voor het Beste Drama. Het was dan ook dé doorbraak voor regisseur Damien Chazelle, die vorig jaar nog maar eens uitpakte met La La Land.

US – 106’

+ kortfilm: Boi van Anthony Nti
met Nerchan Rominov, Marcelo Shibelev, Georgi Nikov, Marli Diallo
BE – 15’

Twee jonge Bulgaarse broertjes, Boiko en Luka, helpen hun oom die in België metaalschroot verzamelt. Tijdens een werkdag wordt hun relatie op de proef gesteld.

Met steun van Stad Aalst en Provincie Oost-Vlaanderen