Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

SIC 2010

Lola Pauwels / Tine Guns / Ségolène Neyroud / Susanne Weck / Sandra Sykorova

DI 26.04 2011 — 19:30

Op deze avond presenteren de studenten van SIC 2010 hun filmproject. SIC is een theoretisch en praktisch seminarie waarvoor tien deelnemers op basis van hun persoonlijk audiovisueel project worden uitgenodigd. Centraal in de seminaries staat het in vraag stellen van de relatie tussen maker, onderwerp en kijker.

Naast de presentatie van de projecten van de studenten, programmeren de SICdocenten Eric Pauwels, An van.Dienderen en Rudi Maerten om de twee weken hun persoonlijke keuze.

Memory Blossoms Tine Guns (12')
In "Memory Blossoms" verkent Tine Guns de verbanden tussen opname en herinnering. Deze film gaat niet op zoek naar een narratief. Het wil beelden begrijpen als een manier van denken. Onze blik wordt gesterkt door een schuinse klankbehandeling die de lassen van de montage uitdaagt. Een vervlogen omgeving wordt manifest in de intimiteit van het actuele. Deze associatieve parel baant zich een weg door het geheugen. - Wim Lambrecht

Tine Guns leeft en werkt in Gent.

Little sister Segolène Neyroud (33')
Little sister is een intieme en poëtische documentaire. Anne-Sophie is doof geboren. Tijdens een zomer neemt haar zus een camera om de relatie tussen hen te documenteren. De film volgt de afstand tussen hun kindertijd en het heden. Segolène woont en werkt in Nancy.

Gimka and Golka and me Susanne Weck (installatie)
Het kinderboek "Gimka und Golka" vormde voor Susanne jarenlang een droom van Afrika. Voor deze film en installatie bezoekt Susanne de Cameronese gemeenschap waarop het boek is gebaseerd. Susanne begon haar onderzoek en kreeg veel informatie van de mensen die het boek maakten in de jaren '70. Susanne woont en werkt in Berlijn.

L'une et l'autre Lola Pauwels (36')
Pauwels vertelt haar persoonlijk verhaal aan de hand van keuzes die andere vrouwen maken. Ze woont en werkt in Brussel.