Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Bie Michels / Rik Pinxten / Christophe Van Eecke / Ellen Reymers / Lies Daenen / A Separation (Asghar Farhadi)

DI 17.04 2012 — 20:00

De film+avonden zijn het perfecte moment waarop kunstenaars hun artistieke praktijk breder ka­deren. tijdens debatten, lezingen, boekvoorstellingen lichten ze hun werk toe, gedreven door de vraag hoe ze het leitmotif ‘identiteit’ in hun artistieke praktijk benaderen. Elke film+avond wordt afgesloten met een passende film.

Op deze avond wordt het boek Tracés: Analogieën en Dissonanten van kunstenares Bie Michiels voorgesteld met Prof. Dr. Rik Pinxten, filosoof Christophe Van Eecke, psycholoog Ellen Reymers, gemodereerd door Lies Daenen.

De voorstelling wordt gevolgd door Gouden Beer- en oscarwinnaar A Separation (Asghar Farhadi). In de film wil de vrouw van Nader samen met hem en hun dochter Termeh Iran verlaten. Ze heeft alles al geregeld en staat erop om in het buitenland een nieuw leven te beginnen. Nader heeft echter zijn bedenkingen. Hij is bezorgd over zijn demente vader en hij wil hem niet aan zijn lot overlaten. Hij besluit daarom dat het gezin thuis moet blijven. Zijn vrouw Simin is het hier niet mee eens en weigert nog langer met hem samen te wonen. Ze vertrekt naar haar moeder en laat Nader en Termeh alleen achter. Nader kan maar moeilijk met deze nieuwe situatie omgaan en huurt een jonge vrouw in om op zijn zieke vader te passen. Hij weet alleen niet dat zijn nieuwe hulp niet alleen zwanger is, maar ook zonder de toestemming van haar man werkt.. Nader komt al snel terecht in een web van leugens, manipulatie en confrontaties.