Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

N-collective

MA 19.02 — VR 02.03 2007

N-Collective is een internationaal netwerk van muzikanten en componisten bestaande uit een conglomeraat van groepen en ensembles uit verschillende landen (Noorwegen, Nederland, Turkije, Amerika, Zweden en Duitsland). Zij ontwikkelen, ondersteunen en promoten avontuurlijke muziek in verschillende genres waaronder improvisatie, elektronica, jazz, noise en hedendaagse muziek. Begin 2006 organiseerde Netwerk reeds een
N−event waar groepen, zoals MoHa!, Office-R(6), Duch/Kaasbøll en USA/USB een korte set speelden, en zo een staalkaart gaven van het N-Collective.

Na een 2 weken durende residentie wordt een publieke activiteit (02 maart 2007) onder de noemer Music Performs georganiseerd. In 2006 lag de nadruk op improviseren, nu wordt er vooral gewerkt met nieuwe vormen van compositie. Op het programma staat werk van Christophe Meierhans, David Helbich, Petros Ovsepyan en Mozart, gebracht door het N-Ensemble en Tape That. De muziek kan samengevat worden als een combinatie van hedendaagse klassieke muziek, performance en elektronica.