Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

"...juste pour voir"

THAT’S IT! – workshop Joëlle Tuerlinckx

Studenten ERG: Marine Kaiser / Cecilia Borettaz/ Milena Desse / Estelle Labes / Sarah De Wilde

DI 12.05 — ZA 13.06 2015

Dit project brengt vijf studenten van ERG (Ecole de Recherche Graphique, Brussel) samen, in het kader van een workshop met Joëlle Tuerlinckx. Eerder deed deze groep jonge kunstenaars binnen hetzelfde project ook al mee aan de voorstelling: “THAT’s IT!” (+3 FREE minutes) geregisseerd door Joëlle Tuerlinckx in het Kaaitheater, maart 2015. Deze ontmoeting gaf zin om een tweede project samen te maken, een performatief stuk dat ontwikkeld en getoond zal worden op SUNNY SIDE UP, het Netwerk eindfeest dat plaatsvindt op 13 juni.

Het is moeilijk om vandaag te voorspellen wat de resultaten van deze experimenten kunnen zijn; maar enkele noties beginnen reeds duidelijk te worden: als basis wordt opnamemateriaal gebruikt van 5 interview-dialogen gerealiseerd in het atelier van Joëlle Tuerlinckx. Deze 5 sessies zijn de link op scene en helpen om begrippen als ritme en tijd, licht, geluid, de vertaling en gesproken tekst, toeval, ruimte en de tentoonstelling als ‘act’ voluit te onderzoeken.

De titel “…juste pour voir” is misschien eerder een manier van opereren, het is een fragment uit 1 van de interviews, uitgevoerd door JT en opgenomen door Christoph Fink.