Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

tekst

Time Suspended

CV deelnemende kunstenaars

HERMAN ASSELBERGHS is kunstenaar en criticus. Hij schrijft over audiovisuele cultuur in De Tijd, geeft les aan het filmdepartement van de Hogeschool Sint-Lukas Brussel en is staflid van het Transmedia postgraduaat aan dezelfde kunsthogeschool. Hij is stichtend lid van SQUARE vzw en van [sonic]square, een reeks voor elektronische muziek. Hij publiceerde het boek Wrapped (CGAC, Santiago de Compostella, 2000) en de opstellen-bundel Het museum van de natie. Van kolonialisme tot globalisering (met Dieter Lesage, Gevaert Publisher, Brussel, 1999). Zijn installaties werden getoond door Centre Pompidou-Paris, Documenta X-Kassel, Deitch Projects-New York, CGAC-Santiago de Compostella, hArtware-Dortmund, MUHKA-Antwerpen en de Rotterdam Foto Biënnale 2003. Zijn recentste werk is de film/installatie A.M./P.M. (2004).

ELS OPSOMER is kunstenaar. Zij was artist-in-residence aan de Rijksakademie Amsterdam (1996-1998) en laureate van de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst (Prijs E. Langui, 1997). Zij publiceerde het boek Wrapped (CGAC, Santiago de Compostella, 2000) en verzorgde verschillende bijdragen aan tijdschriften en catalogi. Haar werk werd getoond in tentoonstellingen, biënnales en festivals in Rotterdam, Karlsruhe, Dortmund, Santiago de Compostella, Brussel, Ramallah, Parijs, São Paulo, Werkleitz en Graz. Haar recentste werken zijn de twee korte video’s imovie[one]: The Agony of Silence (2003) en imovie2: In-between/Shifting (2004).

PIETER VAN BOGAERT is criticus en curator. Hij schrijft over nieuwe mediacultuur in De Tijd en publiceert in verschillende tijdschriften en catalogi voor internationale tentoonstellingen. Zijn film- & videoprogramma’s werden getoond in verschillende kunstencentra in België. Hij is stichtend lid van SQUARE vzw en medesamensteller van [sonic]square, een reeks voor elektronische muziek. Hij is redactielid van het mediatijdschrift AS en producent van Vlaamse Filmkes (1999), een reeks kortfilms en kortverhalen over het sciencefictionkarakter van Vlaanderen. Zijn recentste werk is Outer and Inner Space, een historisch overzicht van de tactiele media als onderdeel van de tentoonstelling Feel (Hasselt, 2004).

TAYSIR BATNIJI werd geboren in 1966 in Gaza, Palestina. Hij studeerde beeldende kunst aan de Al Najah universiteit in Nablus (Palestina) en daarna in Frankrijk onder andere aan de L’École Nationale des Beaux Arts de Bourges (1995-1997), aan de Université Paris 8, Saint-Denis (2000) en aan de l’École National des Beaux Arts de Marseille (2002-2003). In 2001-2002 verbleef hij zes maanden aan het Schloss Solitude in Stuttgart als ‘artist-in-resedence’, in 2003 een maand in Joal-Fadiouth in Senegal en in 2003 en 2004 werkte hij aan de Cité Internationale des Arts, Parijs.
Hij had tentoonstellingen op verschillende plaatsen in Europa en daarbuiten. In 2004 hield hij een solopresentatie in het Centre Culturel Français, Gaza (Palestina), in 2002 in Belgrado, in Berlijn (Galerie K&S) en Parijs (La Galerie). Zijn werk was in 2003 onder andere te zien in de Biënnale van Havana en in de Biënnale van Venetië.