Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

trip

Nord-Pas de Calais

ZA 15.03 — ZO 16.03 2014

Naar aanleiding van de samenwerking met het prestigieuze FRAC Nord-Pas de Calais had Netwerk een tweedaagse trip gepland op zaterdag 21 en zondag 22 september, met een bezoek aan het gloednieuwe gebouw FRAC/AP2 in Dunkerque. Een mooie gelegenheid om ook de architecturale parels van het Louvre-Lens en het LaM in Villeneuve d’Ascq te gaan bewonderen.

De oplevering van het gebouw van FRAC heeft vertraging opgelopen. Aangezien dit project volgens de aangepaste planning tegen eind november werd gefinaliseerd, gaat de trip door op 15 en 16 maart 2014.

Graag reserveren vóór 1 februari 2014 via info@netwerk-art.be

De deelname prijs bedraagt € 120 per persoon/ incl. bus, overnachting in jeugdherberg Dunkerque (2-persoonskamer) en ontbijt – excl. toegang tentoonstellingen.

Programma onder voorbehoud. De keuze om in te gaan op het aanbod met overnachting in de jeugdherberg staat vrij. De kostprijs voor een deelname zonder verblijf bedraagt 90 euro. Gelieve bij het inschrijven het aantal deelnemers, uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres te vermelden. Na inschrijving ontvangt u een uitnodiging tot betaling en later het gedetailleerde reisschema.

In november 2013 opende het FRAC, Fonds Regional d’Art Contemporain Nord-Pas de Calais, haar nieuwe gebouw, een voormalige loods voor scheepsassemblage in de haven van Dunkerque. De herinrichting en uitbreiding belooft een hoogwaardige realisatie van de Franse toparchitecten Lacaton & Vassal. Dit grootse gebeuren ligt aan de basis van de tentoonstelling in Netwerk DIFFRACTIONS OF DESTROYED DESIGN.

Het architectonische concept van het nieuwe FRAC maakt het mogelijk om op elke verdieping een ​​directe verbinding te leggen tussen de opslagruimtes en de tentoonstellingszalen. Het FRAC presenteert haar tijdelijke shows in al haar tentoonstellingsruimtes waar bezoekers circuleren. Het hele gebouw wordt zo een tentoonstellingsplaats, ook buiten de galerijen, waar kunstwerken over het algemeen niet geplaatst werden.

Het Louvre-Lens is een museum gelegen in de industriestad Lens in Nord-Pas de Calais. In de vaste tentoonstelling zijn stukken te zien uit de collectie van het Musée du Louvre in Parijs. Tijdens deze tweedaagse loopt de tentoonstelling L’Europe de Rubens, een verzameling met 170 werken van Rubens’s meesters en tijdgenoten.

Met meer dan 4.500 werken, drie collecties en een beeldenpark is het LaM, Lille Métropole, musée d’art moderne, d’art contemporain et d’art brut, het enige museum in Europa dat een combinatie van zowel moderne als hedendaagse kunst en Art Brut toont. De gehele collectie bevat meesterwerken van Pablo Picasso, Amedeo Modigliani, Joan Miró, Georges Braque, Fernand Léger, Alexander Calder en de grootste Art Brut-verzameling van Frankrijk.