Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Bezoekt u Netwerk in groep onder vrienden, familie, als organisatie of bedrijf, dan kan u kiezen uit het standaard aanbod of voor een formule op maat.

Zo zijn er bij een bezoek verschillende aanvullende activiteiten naar keuze mogelijk: een gesprek met een kunstenaar, een aanvullende workshop of een gepaste (documentaire)film in de gezellige cinemazaal van Netwerk.


Publiekswerker Tascha Peeters bespreekt dit graag met u in detail. Voor reservering en/of bijkomende vragen kan u telefonisch contact opnemen via 053 70 97 72 of mailen naar tascha@netwerk-art.be.

Ook zonder reservatie bent u welkom in groep voor een tentoonstellingsbezoek. Vanaf 10 personen geniet u van het reductietarief van slechts €3 p.p.

Bent u van plan om Netwerk te bezoeken met uw school of universiteit, bekijk dan hier het schoolaanbod.

 

1. Introductie hedendaagse kunst

De hamvraag: wat is kunst?
U krijgt een introductie tot hedendaagse kunst, gevolgd door een kort maar krachtig bezoek aan de tentoonstelling.
Wat vond men vroeger van het impressionisme? Wat doet een wc-pot in een museum? Wat is het verschil tussen moderne en hedendaagse kunst?…
Hierna kunnen de deelnemers vrij de tentoonstelling bezoeken.

Duur 1u
€ 75 + € 3 pp. toegang
max. 20 deelnemers per gids

2. Rondleiding met gids

1. Tentoonstelling

Tijdens een rondleiding ontdekt u in groep de verhalen achter de kunstwerken en de inzichten van de kunstenaar. Een ervaring waarbij uw verbeelding wordt gestimuleerd.

Een rondleiding in Netwerk gebeurt steeds op maat. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen voor een verdiepende toelichting voor kunstliefhebbers of voor een allereerste kennismaking met hedendaagse kunst.

Duur 1,5u
min. 10 volwassen deelnemers
max. 20 personen / gids
€ 75 + € 3 p.p.

2. Erfgoed

Deze rondleiding doorheen de tentoonstelling legt de focus op de historiek van het gebouw, een voormalig fabriekspand.

Uit het puin na WOII verrees in 1948 een tabaksfabriek aan de Denderkaai. In 1974 werd het pand ingericht als Passementeriefabriek en in 2002 herbestemd als Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst. Ontdek tijdens een gidsbeurt het industriële verleden van Netwerk.

Duur 1,5u
min. 10 volwassen deelnemers
max. 20 personen / gids
€ 75 + € 3 p.p.

3. Atelier

Creatief denken is een gezonde attitude die inzetbaar is in elk onderdeel van het dagelijks leven. In deze workshop trainen de deelnemers vastgeroeste denkpatronen te doorbreken. Na een rondleiding in de tentoonstelling gaan ze met een kunstenaar zelf aan de slag in het atelier. Belangrijk hierbij: de focus ligt niet op het resultaat maar op het proces.

Duur 3u
max. 20 personen / gids
€ 175 + € 3 p.p.

4. Netwerk Estafette

De regel van 3: kunst-educatie, erfgoed-educatie en beeldende expressie.
Met andere woorden: een rondleiding door netwerk met aandacht voor de tentoonstelling én de historiek van het gebouw, gevolgd door een luchtig atelier. Een kijk op het verleden met linken naar vandaag. Tijdens dit atelier krijgen de deelnemers de tijd om hun impressies van de rondleiding beeldend te verwerken.
Optioneel kan men kiezen voor het aanvullend namiddagprogramma ‘Kunst in de stad’: een begeleide wandeling doorheen de rechteroever van Aalst, met op de weg speciale aandacht voor enkele verrassende hedendaagse kunstwerken in de openbare ruimte.

optie 1 / rondleiding € 75 (1,5u)
optie 2 / rondleiding + atelier € 175 (3u)
optie 3 / rondleiding + atelier + wandeling € 250 (dagprogramma)
min. 10 volwassen deelnemers
max. 20 personen / gids

5. Kunst in de stad

Is het volledige dagprogramma van Netwerk Estafette te veel maar u komt graag buiten? Dan is er ook de mogelijk om enkel te kiezen voor de wandeling ‘Kunst in de stad’.

Duur 1,5u
wandeling € 75
min. 10 volwassen deelnemers
max. 20 personen / gids