Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

performance, Event#04

Rebecca September

Knockout

VR 02.12 2005 — 21:00

Rebecca September is een samenwerking tussen choreografe Ula Sickle, die recent afstudeerde aan het P.A.R.T.S., Brussels plastisch kunstenaar Alexis Destoop en sound designer/muzikant Peter Lenaerts.

In de voorstelling Knockout verkent Rebecca September de film noir en de figuur van de femme fatale doorheen complexe bewegingssequenties, gebruikmakend van de mechanismen van verleiding en illusie.

Het stuk is geconcipieerd als twee parallelle solo's waarin de uitvoerders steeds wisselende relaties aangaan van overeenkomst en verschil, nabijheid en afstand.

Een donkere, lege ruimte wordt getransformeerd tot een reeks filmsets. Verschillende locaties worden gesuggereerd door middel van klanken. Op analoge wijze evoceren de dansers met hun lichaam verschillende personages, die verstrikt raken in intriges. Zoals in de meeste film noir verhalen gaat het om een strijd tussen tegenpolen (de brunette en het blondje, de goede en de slechte, het echte en het gefantaseerde.) maar hangt er steeds een ambigue sfeer.