Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event

I Was Told There'd Be Champagne

Francisco López / Kasper Andreasen / Christina Kubisch / Mira Sanders / A Box-sized DIE featuring Serial Butcher

VR 18.01 2013 — 20:00

De kracht van Francisco López composities ligt in de zorgvuldige manipulatie van field recordings en stilte. Tijdens zijn unieke concerten leidt de muzikant het geblinddoekte publiek als een ervaren reisgids door zijn sonische universum.

De kunstenaar Kasper Andreasen presenteert zijn nieuwste boek Writing Over. Hiertoe nodigde hij Louis Lüthi uit, die bijdroeg aan het boek. Daarnaast toont de kunstenaar twee films. De films zijn ‘audiovisuele boeken’ die hij in samenwerking met Hanne Lippard maakte. Ze onderzoeken de kwaliteiten van een boek door middel van tekst, geluid en bewegend beeld.

De Duitse Christina Kubisch legde zich sinds de jaren tachtig toe op installaties waarin – natuurlijke of door mensen veroorzaakte – elektromagnetische straling een voorname rol speelt. Een van haar meest opmerkelijk project is de reeks Electrical Walks. Tijdens deze stadswandelingen gaat ze op zoek naar elektromagnetische 'hotspots', door middel van hoofdtelefoons die elektromagnetische signalen omzetten in geluid. In Netwerk gaat ze op zoek naar verborgen elektromagnetische geluiden binnen de tentoonstelling.

Op dit event pikken we de traditie opnieuw op om samen met de kunstenaars een inleiding op de tentoonstelling te geven. Zo heeft u de unieke kans om Mira Sanders te ontmoeten en meer te weten te komen over haar werk.

João Onofre’s Box-sized DIE featuring Serial Butcher wordt op dit event opnieuw geactiveerd. De Gentse deathmetalband Serial Butcher laat zich in de sculptuur opsluiten om een hondsbrutaal concert te geven. Zolang de (beperkte) voorraad zuurstof het toelaat blijven ze spelen. Letterlijk tot ze erbij neervallen.