Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

solotentoonstelling

Eleni Kamma

Oh, for some more Amusement!

ZO 19.04 — ZA 13.06 2015

Eleni Kamma (°1973 Athene) wordt uitgenodigd door Netwerk om haar meest recente filmproject Yar bana bir eğlence (Oh, for some Amusement!) tot ontplooiing te brengen in een individuele tentoonstelling.

De ideeën voor Yar bana bir eğlence, de traditionele openingszin van het klassieke Kazagoz straattheater, zijn ontstaan in 2013 tijdens Eleni Kamma’s residentieverblijf in Istanbul waar zij getuige was van de burgerprotesten in het Taksim Gezi Park. De kunstenaar reflecteert over de kracht van ‘parrhesia’ (vrijheid van meningsuiting) tegen de achtergrond van deze rauwe urbane realiteit, haar persoonlijke Griekse en Cypriotische herkomst en de geopolitieke kaart van het post-Ottomaanse Rijk.

Het veellagige project dat de werkdomeinen film, beeldende kunst, performance, theater en politiek activisme overspant, werd tijdens het creatieproces tot nu toe enkel fragmentarisch getoond. Netwerk ondersteunt de kunstenaar zowel productioneel als inhoudelijk om diverse facetten en episodes van het project te vertalen naar een reeks nieuwe autonome installaties.


 
 
 
 
 
 

Met de steun van:
Mondriaan Fonds
JUBILEE – platform for research and artistic production
NiMAC (Nicosia Municipal Arts Center)
PiST/// Istanbul, SoundImageCulture (SIC)
Theater aan het Vrijthof, Maastricht

 

zaaltekst