Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

groepstentoonstelling, afstudeerproject, performanc

CIAO!

16 nieuwe meesters in de beeldende kunst

MA 19.06 — ZA 24.06 2006
ZA 24.06 2006 — 20:00 Performance 'De Last van de Strijd'

Hogeschool Gent - Afstudeerprojecten 3D/Multimedia

Van 19 juni t/m 24 juni 2006 toont Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst, de afstudeerprojecten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Hogeschool Gent.
3D-studenten onderscheiden zich in hun vrijheid en grensverleggende attitude. Hun werk is uniek, actueel en dienstbaar. Het overschrijdt niet enkel de grenzen tussen disciplines, materialen of uitdrukkingsvormen, maar ook tussen het functionele en het autonome. De modernistische opvatting van een kunstwerk als autonoom fenomeen, iets dat losstaat van de wereld, is nauwelijks meer levensvatbaar. In de pedagogiek van 3D wordt inzicht tot praktijk verheven. Ze laten zich niet opsluiten in een toegepast keurslijf. Oud-studenten excellereren als kunstenaar, in prestigieuze tentoonstellingen en/of als theatermaker, performer, muzikant, filmmaker, fotograaf, tentoonstellingsbouwer of designer.

De werken worden tentoongesteld op drie verschillende locaties. In Netwerk worden vanaf 19 juni 2006 om 10:00 werken getoond van Sietske Bloemen ( Maria Boone – live-installatie), Preben Van der Straete ( The Block – een modulair systeem), Diederik Van Praet (Machine), Wouter Van der hallen (ruimtelijke composities), Griet Crul ( een database van een week uit een leven / 7×24u=168u op DVD’s van 1uur), Jan Peeters (een bijzondere kortfilm) Gökçen Cabadan (schilderijen), Lore Waignein (tekeningen en performance) en Jelle Wastyn (didgeridoo, cocoons)

In het Gentse Acec-gebouw, Sassevaartstraat z/n, vlakbij de Muidebrug, hebben vijf studenten van hetzelfde afstudeerjaar zich verenigd in een “KAMP”.
Samir Boudia maakt sculpturen en onbenoembare doch herkenbare bouwsels, meubels, gebouwen,…
Jelle Clarisse weeft en kleeft papier tot zinnen in de ruimte. Hij schrijft met video en karton.
Sven Tassaert bestudeert, in de traditie van de moderne architectuur, de gewrichten en verbindingen; hun functionaliteit en schoonheid.
Fia Cielen ontleedt als een forensisch onderzoekster bomen en wortels. Ze tracht het Arte Povera-landschap naar binnen te brengen .
Tuur Delodder bouwt bedrieglijke garages en hypersurrealistische, filmische sets.

In Kunstencentrum Vooruit is in de Brugzaal het “afstudeerenvironment” met videowerk van Nele Keukelier te zien.
Op dinsdag 20 juni om 14:00 aan het Dampoortstation te Gent wordt de performance van Leentje Vandenbussche Wachten op Godot gepresenteerd.

De Last van de Strijd; een performance van Karolien Deman met studenten gecombineerde media.