Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

solotentoonstelling

Miks Mitrēvics + Kristīne Kursiša

Let me google that for you

ZA 18.01 — ZO 09.03 2014

De grondslag van dit project bestaat uit een soort van persoonlijk dagboek. Een compilatie van dagdagelijkse observaties, foto’s, persoonlijke nota’s en bemerkingen, gemaakt in verschillende steden, op allerlei tijdstippen en in diverse omstandigheden. Deze weerspiegelen veelal persoonlijke onderzoeken, waarvan de accumulatie uitgroeide tot de belangrijkste creatieve actie, zowel in de privésfeer als in de totale artistieke ruimte.

-

Fragment uit het boek van Miks Mitrevics en Kristīne Kursiša: Seven Thursdays. A Dialogue for Two.

KK:
Ik zal nooit het telefoongesprek vergeten van 13 Aug 2012 om 1u01. Ik probeerde in te slapen wanneer de telefoon rinkelde, er was stilte aan de andere kant van de lijn. De vijftiende dag van jouw stilte was voorbij dus belde je meteen rond middernacht, maar je kon geen woord uitbrengen. Onlangs vertelde je me dat je een paranoia-aanval had op het eiland uit angst dat je nooit meer zou kunnen spreken.

MM:
Na een zevental dagen waren voorbijgegaan begon ik te denken dat mijn stembanden zouden atrofiëren en dat ik fysiek niet meer in staat zou zijn om ooit nog te kunnen spreken. Ik herinner me dat als enig moment waarop ik een zacht geluidje uitte om mezelf gerust te stellen dat ik daartoe nog in staat was.

-

Miks Mitrevics (°1980) en Kristīne Kursiša (°1979) werken op onregelmatige basis samen sinds 2003.

 

zaaltekst