Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Next to Her

Asaf Korman

met Liron Ben-Shlush, Liat Goren en Varda Ben Hur

DI 26.04 2016 — 20:00

De 27-jarige Chelli woont samen met haar jongere zus Gabby (24). Gabby heeft een zware mentale en motorische handicap, waardoor ze totaal afhankelijk is van Chelli. Die laat haar zus enkel alleen als ze gaat werken. Wanneer een sociaal werkster dat te weten komt, eist ze dat Gabby tijdens Chelli’s werkuren naar een opvangtehuis gaat.
De zorg voor haar zus laat Chelli nog nauwelijks mogelijkheid voor sociale contacten. Toch leert ze op haar werk een man kennen, Zohar. Hij vindt het helemaal niet erg om bij haar te komen inwonen. Zo vormen ze wel een zeer bijzonder trio. Maar op een dag ontdekt Chelli iets…

Dit aangrijpende werkstuk, met een dicht op de huid zittende camera, bijna uitsluitend gefilmd in een claustrofobisch aandoend, propvol gestouwd appartement, is een echte tour de force. De film gaat over opoffering, maar ook over liefde, woede, schuld en seks.
Een heel sterke film over de grenzen van liefde en zelfopoffering, genuanceerd gebracht en zonder clichés. Sober en aangrijpend, met prachtige vertolkingen en realistische acteerprestaties.

(IS)
Taal: Hebreeuws / Ondertitels: Nederlands / Duur: 90 min