Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Youth

Paolo Sorrentino

met Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano

DI 17.05 2016 — 20:00

Luxeoord waarin het twee uur prettig toeven is

Fred en Mick zijn twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor onze om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

Youth (La giovinezza) is de nieuwe Engelstalige film van Paolo Sorrentino, de regisseur die voor zijn wereldwijde succesfilm La Grande Bellezza uit 2013 een Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving.
De film was de grote winnaar van de Europese filmprijzen en werd uitgeroepen tot beste Europese film. Michael Caine kreeg de prijs voor beste Europese acteur en Paolo Sorrentino beste Europese regisseur.

(IT)
Taal: Engels / Ondertitels: Nederlands / Duur: 118 min