Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

A Quiet Passion

Terence Davies

met Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Keith Carradine, Catherine Bailey, Jodi May, Emma Bell

DI 24.01 2017 — 20:00

Een poëtisch eerbetoon aan een donkere dichteres

Het verhaal van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson uit haar vroege dagen als een jong schoolmeisje aan haar latere jaren als een teruggetrokken, niet erkend kunstenaar.

Emily Dickinson schreef meer dan duizend gedichten in de loop van haar leven, maar slechts zeven daarvan werden gepubliceerd voor haar vroegtijdige dood in 1886. Zij is nooit gehuwd en naarmate zij ouder werd leefde zij meer en meer in afzondering. Voor Emily was haar familie de wereld en de wereld was haar familie. Haar ongelooflijk diepe relaties worden beschreven in A Quiet Passion. Haar scherpe blik en opmerkelijke waarnemingszin geven ons een uniek inzicht in haar leven en haar obsessies: liefde en sterfelijkheid. Emily Dickinson’s gedichten en leven getuigen van een stille waardigheid. Al de terreur en schoonheid van de wereld worden herleid tot de kern van hun betekenis en uitdrukkingskracht. Vandaag wordt Emily Dickinson beschouwd als een van ‘s werelds grootste dichters.

De Britse regisseur Terence Davies maakt prachtige films over tragische zielen – getuige meesterwerken als Distant Voices, Still Lives, The House of Mirth, The Deep Blue Sea en zijn voorlaatste film Sunset Song.

US / 125’
Taal: Engels / Ondertitels: Nederlands