Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

eindfeest

SUNNY SIDE UP 2014

Bixiga 70 / Cristian Chironi / Roda De Samba / Freestyle Akkademy / Radio Martiko / voetbaltornooi 2vs2 / Netwerk Kindercafé

ZA 14.06 2014

Bixiga 70

SUNNY SIDE UP kleurt dit jaar – hoe kan het ook anders – helemaal Braziliaans, met de strafste Braziliaanse band van het moment, een feestelijke Roda de Samba, een performance rond voetbal, geschiedenis en kauwgom, zomerse dj’s, Brazilian food & drinks en natuurlijk kunst-gras en echt voetbal.

Cristian Chironi, Poster
© Silvana Torrinha

Bixiga 70 concert

Bixiga 70 is vernoemd naar een wijk in São Paulo, een ware culturele ‘melting pot’ in één van de grootste steden van Brazilië. Deze tienkoppige band mixt cumbia, Guinese malinké, Braziliaanse candomblé en samba met afrobeat en seventies grooves. Een straffe grand-écart tussen Afrika en Brazilië. Ze speelden al samen met Tony Allen, Seun Kuti & Egypt 80, Antibalas Afrobeat Orchestra en vorig jaar nog met de Belgische rapper Baloji. Funky shit en dansvoer zonder weerga!

Cristian Chironi: Poster performance

Tijdens de performance Poster duikt de Italiaanse kunstenaar Cristian Chironi in de voetbalgeschiedenis van z’n vader. Levensgrote foto’s van diens voetbalteams reconstrueert hij door zichzelf in het beeld te plaatsen. Een flashback performance op het ritme van zijn kauwgom. Chironi onderzoekt de relatie tussen lichaam en beeld, realiteit en fictie, heden en verleden, beweging en stilstand, massa-recreatie en politiek, persoonlijke passie en collectief geheugen.

Roda De Samba concert

Roda De Samba is een feestelijke Braziliaanse ontmoeting waarbij in een kring gezongen en gespeeld wordt en natuurlijk gedanst mag worden! Op het repertoire staat Samba, Chorinho en Forró, de hippe Braziliaanse dansmuziek van het moment.

Freestyle Akkademy demonstratie

Freestyle-voetbal is allerhande kunstjes uithalen met een bal à la Ronaldinho. De Brusselse Freestyle Akkademy behoort tot de Belgische top. Hun demonstraties tonen hun magische balcontrole en adembenemende tricks. Als voetbal kunst wordt…

Voetbaltornooi 2vs2

Geen Braziliaans feestje zonder zelf een partijtje voetbal te spelen. Zoek jezelf een partner, meld je aan en toon je skillz in het Voetbaltornooi 2vs2.

Radio Martiko DJ-set

Is het nu Braziliaanse beat of Armeense rock ‘n roll? Franse mambo of Iraanse surf? Chinese twist of Belgische bellydance? Welkom in het universum van Radio Martiko sound system! Hun DJ-set neemt je mee van een stomende keet in Chicago tot een Haitiaans carnavalsfeest, van de suburbs in Lagos tot een filmset in Bombay,…

Netwerk Kindercafé

In het Netwerk Kindercafé mogen alle kinderen doorlopend bouwen, groeien, stempelen, spelen en kopiëren tot het geheel als muziek in de oren klinkt en de straat er vol van staat.

Parol-ontbijt

Start de dag met een lekker Parol-ontbijt, georganiseerd door buurtwerking Parol.

Doorlopend krijgt u dit weekend nog een laatste kans voor een bezoek aan de solotentoonstellingen van Aglaia Konrad, Marc De Blieck en Egon Van Herreweghe!