Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event, finissage

Fin de Saison

Stevie Wishart / Sean Dower, Richard Wilson & Steve Noble / Yokomono / Joris Van de Moortel / Matchbox / Resident dj's

ZA 12.06 2010 — 20:30

Netwerk start de zomer feestend: het Fin de Saison belooft een spetterend openluchtevent te worden, een niet te missen annex bij de tentoonstelling met concerten, performances en dj’s.

Stevie Wishart opent het event met een exclusief concert in haar installatie The Sound of Gesture.

In een korte oorvernietigende performance tart Joris Van de Moortel de grenzen tussen beeldende kunst en muziek: als Girard Kanard en zijn kompanen waagt hij zich aan een drum-gitaartrio, waarin de werken Hit the snare don't you dare en Once a hit makes it split een hoofdrol opeisen.

Staalplaat Soundsystem geeft als Yokomono een unieke invulling aan een dj-set in openlucht: tien speelgoedautootjes en radio's worden zodanig aangepast dat ze als platendraaier functioneren.

Bij zonsondergang performt Sean Dower samen met beeldend kunstenaar Richard Wilson en percussionist Steve Noble het explosief-percussieve totaalspektakel Donder op Dender: een spervuur van percussie en vuurwerk aan de Dender.

Aansluitend wordt buiten verdergefeest met onze huis-dj's

Bovendien kan de tentoonstelling Musik für Barbaren und Klassiker en de mobiele tentoonstelling Matchbox van Kunstwerk(t) de hele avond bezocht worden. Om 19:00 wordt een korte rondleiding gegeven in de tentoonstelling.