Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event

You Are "Hear"

Black to Comm / Aifoon Orchestra / Wolvrouw

i.s.m. Aifoon

ZA 29.05 2010 — 17:00

In het kader van de tentoonstelling Musik fur Barbaren und Klassiker organiseren Aifoon en Netwerk de workshop en het geluidsevent You Are “Hear”.

In de workshop wordt de magie van geluiden onderzocht met een aantal Aalsterse lagere schoolklassen. Na een inleidend parcours rond luisteren en geluidsbeleving, maakt ieder een eigen geluidscollage geïnspireerd door denkbeeldige landschappen. Met geluid reizen de kinderen doorheen bestaande plaatsen over de hele wereld (van gletsjers, industriezones naar havens via grotten en woestijnen weer naar boorplatforms en oceanen,... ) om vervolgens een eigen imaginaire plaats te bedenken en te verklanken. Eerst sporen ze de nodige geluiden op, die ze ook opnemen en combineren tot een soundtrack voor an imaginary landscape.

Op het geluidsevent You Are “Hear” worden de resultaten van de workshop tenfoongesteld, samen met installaties, interpretaties, en concerten van o.a. Black to Comm, Aifoon Orchestra en de Wolvrouw.

Aifoon Orchestra (Jean-Yves Evrard, Bart Maris, Kristof Roseeuw, Timo Van Luijk en Benjamin Dousselaere) vertrekt vanuit bestaande omgevingsgeluiden die ze manipuleren, herinterpreteren en uiteindelijk weer loslaten.

Black To Comm is het alterego van Marc Richter, de man achter het Dekorderlabel. Zijn muziek is vooral gebaseerd op drones, geluidscollages en samples, maar hij houdt het speels en soms zelfs dansbaar. Dat bewijst onder andere zijn recente Alphabet 1968 op Type.

De Wolvrouw heeft in het kader van haar opleiding fluit en experimentele muziek (olv Heleen Van Haegenborgh) een compositie Dans van een portret gemaakt waarbij haar twee passies samenvloeien: muziek en wolverwerking. Fiersken is een one man band voor blokfluiten, wolverwerkingsmaterialen (spinnewiel, kaartmolen, haspelaar) en tape die u begeleidt in een landschap vol texturen, vol hoop, vol wol. Het stuk werd opgedragen aan Alvaro Guimarães.

met de steun van: