Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event

Strawberry Fields Forever

Duppy Gun Soundsystem / Orchestra of Spheres / Sun Araw Band / Kurt Ryslavy / Film+ Icon Eye / Anton Corbijn Inside Out / Garlic is as good as Ten Mothers / Werner Herzog Eats his Shoe

in het kader van de Boonparade

ZA 23.06 2012 — 19:00

Netwerk zet de zomer feestelijk in met een buiten-event met performances, concerten, dj­sets, een Film+programma, ... en een heerlijke barbecue.

Orchestra of Spheres zijn vier Nieuw-­Zeelanders die Afrikaanse ritmes, elektronica, krautrock, freejazz, Kuduro­beats, gamelan, theremin en meer exotisch in een pot gooien om een etno­ psychedelisch spacefeest te brouwen dat zijn gelijke niet kent.

De hypnagogic lofi-nauten van Sun Araw Band trokken naar Jamaica om samen met de legen­darische rootsdubgroep the Congos te jammen. Het resultaat is het album Icon Give Thank, een sprankelende en soulvolle dubtrip richting de zon.
Camerone Stallones (aka Sun Araw) en M. Geddes Gengras trakteren ons als Duppy Gun Soundsystem erna op een dubby dj­-set.

Kurt Ryslavy is zondagsschilder, kunstverzamelaar en dé invoerder van oostenrijkse wijnen in België. In de tentoonstelling is een schaalmodel van zijn woning te zien, gelegen op de grens van Koekelberg en Molenbeek. Deze levendige biotoop vormt tevens het uitgangspunt van Ryslavy’s performance, waarin de degustatie van een lekker Oostenrijks wijntje vanzelfsprekend niet mag ontbreken.

Het screeningsprogramma Film+ bundelt prachtige documentaires: Icon Eye (Tony Lowe en Sam Fleischner) legde de opnamesessies van Sun Araw Band en The Congos in Jamaica vast; Anton Corbijn Inside Out (Klaartje Quirijns) is een ontluisterend portret van de muziekfotograaf en filmmaker; Garlic is as good as Ten Mothers is een ode aan de knoflook; en Werner Herzog Eats his Shoe is een hilarische documentaire over het lef om je dromen te realiseren.

Wilt u mee genieten van de barbecue, gelieve u in te schrijven via info@netwerk-art.be of 053 70 97 73. Prijs: € 10 (vlees en groenten inbegrepen).

Strawberry Fields Forever from Netwerk Art on Vimeo.

Strawberry Fields Forever wordt georganiseerd in het kader van de Boonparade, een door het werk van Louis Paul Boon geïnspireerde optocht die om 18:00 start. deelnemende kunstenaars en organisaties: Stief Desmet, Bart Lodewijks, Wouter Cox, Lucie Renneboog, Danny Cobbaut, Franck Bragigand, Olivier Bras, Francis Denys, Robin Vermeersch...mensen voor mensen, Snel en Wel, theatergezelschap PACT, arbeidszorg Zorgzame Buurt, Radio Katanga, Niemandsland, Aalsterse dienstencentra, fietskoerierdienst, L’Atelier...
Het traject van de parade loopt als volgt: Kapellekensbaan, Erembodegemstraat, De Vilanderstraat, Alfred Nichels­straat, Pontstraat, Kerkstraat, Grote markt, Zwarte Zusterstraat, Vaartstraat. de optocht wordt afgesloten met een Boonbal op het Werfplein, met o.a. Radio modern en Orchestre International du Vetex.