Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

groepstentoonstelling

Cabinet of Imagination

Mark Bain, Rossella Biscotti / Jean-Baptiste Ganne / Šejla Kamerić / PH.ON / Ursula Mayer / Gert Robijns / Kelly Schacht / Clemens von Wedemeyer & Maya Schweizer

ZO 27.04 — ZA 07.06 2008

Lorenzo Benedetti (°1972) was actief als projectcurator van Volume!, een niet-commerciële stichting voor kunst, en als co-curator van het Sound Art Museum in Rome. Sinds 2007 is hij tentoonstellingscurator in het MARTa museum in Herford (artistiek directeur: Jan Hoet).
Onlangs cureerde hij de overzichtstentoonstelling Der eigene Weg. Perspektiven der Belgischen Kunst in Kuppersmuhle. Duisburg.

Een tentoonstelling is een ruimte voor concentratie, waar concepten als tijd en ruimte samengebald en op intense manier beleefd worden. Uiteenlopende situaties, waarin fictionele en sociale (‘werkelijke’) elementen dooreengeweven worden, komen bijeen te staan, waardoor ongelofelijke mogelijkheden ontstaan om grenzeloze perspectieven met elkaar te verbinden. Anders gezegd: een tentoonstelling kan een speciaal moment creëren, waarin de bezoeker in staat is om een stap verder te gaan en situaties te beleven die in een andere omgeving en op een ander moment plaats vinden. Historische, politieke en sociale elementen worden in de verbeelding en in het dagelijkse leven opgenomen.
De titel Cabinet of Imagination verwijst naar een bijzondere ruimte die, zelfs al is ze klein, de potentie heeft om uiteenlopende elementen te integreren en in een betekenisvolle context te plaatsen. De kunstenaars creëren een ruimte binnen de ruimte, een realiteit binnen een andere realiteit; als een spel met Chinese dozen, waarbij observatie geldt als enige kompas.