Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

solotentoonstelling

Gábor Ősz

Three by Three

ZA 06.04 2013 — 20:00 Opening
ZO 07.04 — ZO 16.06 2013

De solotentoonstelling Three by Three van de Hongaarse kunstenaar Gábor Ősz (°1962, woont en werkt in Amsterdam) geeft een vrij omvattend en divers overzicht van zijn oeuvre. De ruimte in Netwerk biedt de kunstenaar de mogelijkheid om naast een uitgebalanceerde selectie bestaande fotowerken en films uit het laatste decennium ook het nieuwe werk Das Fenster in een monumentale projectie te tonen.

Een fascinatie voor de observatie van de werkelijkheid en de relatie tussen de mens en de ruimte die hem omringt, ligt aan de basis van het werk van Gábor Ősz. Door het gebruik van analoge fotografische procedés als de camera obscura ontstaan ingetogen en esthetisch scherp geprofileerde fotowerken. Een constante factor is de reflectie over het moment waarop een beeld ontstaat en als dusdanig wordt gepercipieerd. In zijn meest recente filmwerk neemt hij het autoreferentiële aspect van het filmproces als uitgangspunt: hoe ontstaan beelden en hoe genereren zij elkaar.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling verschijnt een monografische publicatie, uitgegeven door MER. Paper Kunsthalle.

De tentoonstelling komt tot stand in co-productie met het Ludwig Museum in Budapest en reist na de presentatie in Netwerk naar Hongarije.

 

zaaltekst