Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

The Lost City of Z + On Attend

James Gray

met Charlie Hunnam, Tom Holland, Sienna Miller, Robert Pattinson

VR 04.08 2017 — 18:00

Netwerk organiseert deze zomer wederom een reeks openlucht filmavonden op de autovrije Houtkaai.
Op het programma staan enkele prachtige films, steeds in combinatie met een Belgische kortfilm, die u móet gezien hebben, én lokaal muzikaal talent.

18:00 zomerbar & DJ Mad A-p
21:30 aanvang filmvoorstellingen

Bij regenweer vindt de voorstelling binnen plaats, in de cinemazaal van Netwerk.

The Lost City of Z
Meesterlijk avonturenepos

Aan het begin van de 20ste eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep hield.

Deze boekverfilming is geregisseerd door James Gray (The Immigrant, Two Lovers, We Own the Night) en vertelt het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw.

US – 141’

+ kortfilm: On Attend van Dimitri Sterkens
met Jennifer Heylen, Alain van Goethem, Pierre Delagrange, Joy Coene
BE – 12’

Het jonge Afrikaanse meisje Camille probeert de grens over te steken in de hoop haar familie terug te vinden, maar raakt verstrikt in een niemandsland tussen de douaneposten. Na elke controle moet ze door een douche te lopen, waardoor de stempel op haar paspoort vervaagt…

Met steun van Stad Aalst en Provincie Oost-Vlaanderen