Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Toni Erdmann + No Offense

Maren Ade

met Peter Simonischek, Sandra Hüller, Hadewich Minis

ZA 05.08 2017 — 18:00

Netwerk organiseert deze zomer wederom een reeks openlucht filmavonden op de autovrije Houtkaai.
Op het programma staan enkele prachtige films, steeds in combinatie met een Belgische kortfilm, die u móet gezien hebben, én lokaal muzikaal talent.

18:00 zomerbar & DJ Mr. Z
21:30 aanvang filmvoorstellingen

Bij regenweer vindt de voorstelling binnen plaats, in de cinemazaal van Netwerk.

Toni Erdmann
Hilarische én ontroerende film over vervreemding en familiebanden

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann.

Toni Erdmann was de meest opvallende film vorig jaar in Cannes, origineel, wijs, grappig en ontroerend, geen filmjournalist begreep waarom deze Duitse film er buiten de hoofdprijzen viel. De film won er dan ook ‘enkel’ de prijs van de internationale pers. Eind vorig jaar was de film tevens de grote winnaar van de European Film Awards, dit jaar greep hij net naast de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

DE – 162’

+ kortfilm: No Offense van Kris Borghs
met stem van Herwig Ilegems
BE – 7’

Een rij cartoonisten verschijnt voor een macaber tribunaal bestaande uit enkele controversiële historische figuren. Telkens wanneer één van de juryleden zich door een cartoon beledigd voelt, wordt de maker onherroepelijk geëxecuteerd. De laatste in de rij ziet dat niet echt zitten.

Met steun van Stad Aalst en Provincie Oost-Vlaanderen