Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind + Downside Up

Michel Gondry

met Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo en Elijah Wood

ZA 12.08 2017 — 18:00

Netwerk organiseert deze zomer wederom een reeks openlucht filmavonden op de autovrije Houtkaai.
Op het programma staan enkele prachtige films, steeds in combinatie met een Belgische kortfilm, die u móet gezien hebben, én lokaal muzikaal talent.

18:00 zomerbar & DJ Sons of Melody
21:30 aanvang filmvoorstellingen

Bij regenweer vindt de voorstelling binnen plaats, in de cinemazaal van Netwerk.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Waanzinnige, romantische cultfilm over ‘ervan genieten’.

Joel staat perplex wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin Clementine haar herinneringen aan hun roerige relatie heeft laten wissen. Uit wanhoop neemt hij contact op met de uitvinder van deze ingreep, Dr. Mierzwaik, om ook zijn herinneringen aan Clementine te wissen. Maar wanneer het geheugen van Joel geleidelijk wordt aangepast, krijgt hij weer z’n oude gevoelens terug voor Clementine. Vanuit het diepst van zijn brein probeert Joel te ontsnappen aan de procedure. Terwijl Dr. Mierzwiak en diens medewerkers hem achterna zitten door het doolhof van herinneringen, is het duidelijk dat Joel Clementine niet zomaar uit zijn geheugen kan krijgen.

Het verhaal van de romantische komedie ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ doet zo bizar aan dat er eigenlijk maar één man verantwoordelijk kan zijn voor het script: Charlie Kaufman, bekend van de verhalen achter ‘Being John Malkovich’ en ‘Adaptation.’. Voor ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ kreeg hij een welverdiende Oscar. Fransman Michael Gondry, die ook al Kaufmans script voor ‘Human Nature’ verfilmde, tekende voor de regie. Gondry is voornamelijk bekend van zijn opmerkelijke videoclips, waaronder een aantal voor Björk. De hoofdrol in ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ worden gespeeld door Jim Carrey met Kate Winslet als zijn vriendin Clementine. Ook met Kirsten Dunst, Mark Ruffalo en Elijah Wood.

US – 108’

+ kortfilm: Downside Up van Peter Ghesquière
met Nico Sturme, Helene De Vos, Peter Janssens, Tineke Van Haute, Milo Huyghebaert
BE – 15’

De wereld is alleen bevolkt met mensen met het syndroom van Down. Tot op een dag een jongen geboren wordt, die anders is. Hij is niet ‘normaal’, want hij ziet er een klein beetje anders uit en gedraagt zich ook een klein beetje apart.

Met steun van Stad Aalst en Provincie Oost-Vlaanderen