Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event, finissage

Fin De Saison

Ronny Heiremans & Katleen Vermeir \ Maria Degrève \ Basketball \ DJ /rupture & Andy Moor \ Teeth Mountain \ Tupolev Sound Crash

ZA 13.06 2009 — 20:30

Netwerk sluit het seizoen af met niet zomaar een finissage: ‘een spetterend slotfeest’ komt dichter in de buurt.

presentatie
Ronny Heiremans & Katleen Vermeir The Good Life
Het kunstenaarsduo lanceerde het ondubbelzinnige voorstel om de ruimtes van het Arnolfini Art Centre in Bristol uit te breiden en om te bouwen tot genereuze luxeflats. Het idee groeide uit tot een collectief project waarbij ook 51N4E, Justin Bennett, Amir Borenstein, Pierre Huyghebaert e.a. betrokken werden. Uit dit project, The Good Life, ontstond een film en een publicatie die voor de gelegenheid werd opgevat als een lifestyle magazine.

performance
Maria Degrève I Am Fine
I Am Fine is een nomadische performance, een intiem, tragikomisch verhaal, letterlijk gebracht op de grens van de publieke ruimte van het kunstencentrum. De kunstenaar is onopvallend aanwezig en wordt later de 'missing body' tussen de bezoekers.

concert
Basketball (CA)
Op de valreep aan het programma toegevoegd: Basketball, een uit Vancouver afkomstig trio dat een heus feest zal bouwen met elektronica, behekste stemmen, massieve percussie, en een stevige snuif wereldmuziek.

concert
Teeth Mountain (US)
Het in Baltimore gedomiciliëerde Teeth Mountain bestaat uit drie drummers, een bassist/cellist en een gitarist/violist/sampler die samen primitieve, opzwepende, polyritmische, organische tribal drones creëren waar niet bij stil te zitten valt. Dan Deacon viel voor hun waanzin, en recruteerde de band prompt als begeleidingsensemble. Can meets Burning Star Core.

Teeth Mountain Live

concert
DJ /rupture + Andy Moor (The Ex) (US/NL)
Dit project brengt twee schijnbaar onverenigbare werelden samen: gitarist Andy Moor, van het freerock combo The Ex, en DJ /rupture, gespecialiseerd in grensoverschrijdende beats. Het levert een geslaagde en spannende ontmoeting op tussen sampling, elektronica en gitaar. Dubstep voor gevorderden.

Andy Moore werd in de meest recente Wire onderworpen aan een 'soundcheck': http://thewire.co.uk/issues/304/

DJ /rupture + Andy Moor 'Ella Speed'

DJ-set
Tupolev Sound Crash (BE)
het Brusselse Tupolev Sound Crash laat de gemoederen sudderen in een hete tropische soep van genres zonder grenzen.

DJ-set
DJ /rupture (US)
Cut ‘n’ Paste grootmeester DJ /rupture, alias Jace Clayton, mixt naar eigen gewoonte tientallen stijlen door elkaar tot een vét en dansbaar geheel.