Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

groepstentoonstelling

Voorstellen voor de integratie van een kunstwerk

ZA 13.01 — ZA 17.02 2007

51N4E - Goele De Bruyn - Anouk De Clercq - Koenraad Dedobbeleer - Stefaan Dheedene - Lieve D'hondt - Simona Denicolai & Ivo Provoost - Christoph Fink - Frederic Geurts - Geert Goiris - Aernoudt Jacobs - Jean Bernard Koeman - Boris van Nes - Hans Verhaegen - Leen Voet

In 2003 nam Netwerk zijn intrek in de nieuwe infrastructuur en verkoos – mede om budgettaire redenen – om die te verbouwen, aan te passen en te laten groeien op het ritme van de activiteiten. De Vlaamse Gemeenschap kende aan Netwerk vzw een infrastructuursubsidie toe voor 2004, 2005 en 2006. Een bepaald percentage van de verbouwingskosten wordt nu gereserveerd voor de integratie van kunst in het gebouw. Voor de realisatie van het kunstwerk zijn een aantal kunstenaars die eerder in Netwerk actief waren, uitgenodigd. Bij de selectie is een grote verscheidenheid nagestreefd: 51N4E, Goele De Bruyn, Anouk De Clercq, Koenraad Dedobbeleer, Stefaan Dheedene, Lieve D’hondt, Simona Denicolai & Ivo Provoost, Christoph Fink, Frederic Geurts, Geert Goiris, Aernoudt Jacobs, Jean Bernard Koeman, Boris van Nes, Hans Verhaegen en Leen Voet.

Hun voorstellen worden – in dezelfde periode als de tentoonstelling van Jan de Vries – over het hele gebouw gepresenteerd. Een jury zal een van de voorstellen selecteren om binnen Netwerk gerealiseerd te worden.