Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

groepstentoonstelling

De Alpen

Michaël Aerts / Goele De Bruyn / Anouk De Clercq / Stefaan Dheedene / Sofie Haesaerts / Arno Roncada / Steve Van den Bosch / Wim Wauman / Rachel Zanders

ZA 05.06 2004

Het nam heel wat tijd om de olifanten over die smalle wegen aan de rand van afgronden te geleiden, maar waar zij liepen hoefde men voor de vijanden niet bang te zijn: zij kenden die dieren niet en durfden er niet dichtbij te komen. Op de negende dag werd de kam van de Alpen bereikt na heel wat omzwervingen door gebieden waar geen weg te bekennen viel, want of de gidsen bedrogen hen, of zij vertrouwden de gidsen niet en gingen zo maar de eerste de beste vallei in." (Livius, Ab Urbe Condita, XXI, 35)

Onder de titel DE ALPEN gaat van 2 mei tot 5 juni in Netwerk Galerij de jaarlijkse groepstentoonstelling door. Zoals bij de vorige projecten, Netwerk², VLAM, De Zeeberg en NEW, is dit een gelegenheid om kunstenaars waarmee Netwerk Galerij eerder werkte te tonen samen met een aantal nieuwe namen. Centraal staat de dynamiek van de ontmoeting van de kunstenaars met elkaar en van hun werk.

De tentoonstelling is een onderzoek. In overleg wordt een geschikte plaats gezocht voor een optimale presentatie. Vanuit de eigenheid van elk werk komen al of niet uiterlijke en toevallige verbanden tot stand met de andere werken. Die contextualisering laat toe dat de meer particuliere betekenis van een werk kan winnen aan zeggingskracht, een rol speelt in de gesprekken, het discours. Om dat proces zo vrij mogelijk te laten verlopen, wordt een thematische invulling vermeden.