Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

Amy + Drôle d’oiseau

dj Aj Omo

ZA 06.08 2016 — 18:00

Netwerk organiseert deze zomer in samenwerking met Stad Aalst een reeks openlucht filmavonden op het gazon van de Houtkaai, die autovrij werd gemaakt in het kader van het buurtproject Zomersprokkels. Op het programma staan enkele prachtige films, steeds in combinatie met een Belgische kortfilm die u móet gezien hebben, én lokaal muzikaal talent.

18:00 zomerbar met dj-set van Aj Omo
21:30 aanvang filmvoorstellingen

Bij regenweer vindt de voorstelling binnen plaats, in de cinemazaal van Netwerk.

 

Drôle d’oiseau van Anouk Fortunier (BE)

Met Elsa Houben, Tibo Van den Borre, Mieke Verdin, Marie Gyselbrecht en Bruno Mullenaerts.

Wanneer Zoë een opstel over het weekend moet schrijven, vertelt ze over haar bipolaire vader Pierre, ook al gebruikt Zoë zelf dit woord niet. Na school pikt haar vader haar op en gaan ze verder op avontuur, terwijl Zoë probeert een evenwicht te vinden tussen Pierre’s dagelijkse strijd en haar eigen levendige fantasie.

 

Amy van Asif Kapadia (US)

Intieme documentaire van de maker van Senna, over het leven en de carrière van de op 27-jarige leeftijd overleden Britse muzikante Amy Winehouse.

De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards.

Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan een alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Een overrompelend intiem portret over Amy Winehouse dat je hart breekt, maar ook soms ongemakkelijk aanvoelt. Je wilt immers vaak wegkijken, en waarschijnlijk was dat precies Kapadia’s bedoeling. Want dit is niet alleen een film over Amy Winehouse, het is ook een film over de morele grens van voyeurisme.

(US)
Taal: Engels / Ondertitels: Nederlands / Duur: 127 min

 

Met steun van Stad Aalst, Provincie Oost-Vlaanderen en De Kringwinkel Teleshop.