Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

eindfeest

Sunny Side Up 2016

President Bongo & The Emotional Carpenters / The Paradise Bangkok Molam International Band / Original Paradise Bangkok dj’s / ...

ZA 18.06 2016 — 14:00

Netwerk viert opnieuw de start van de zomer en het einde van een boeiende tentoonstellingsperiode met het jaarlijkse outdoor event Sunny Side Up:

een gezonde dosis kunst, dansbare live muziek, straffe dj’s, verrassende activiteiten (ook voor kinderen!), voetbal, lekker eten en frisse cocktails.

Zo gaan we vrolijk de zomer in!

 
 

President Bongo & The Emotional Carpenters

22:30 – 23:30
Fans van het IJslandse collectief GusGus komen zeker aan hun trekken op Sunny Side Up. Ex-lid en mede-oprichter van deze band Stephan Stephens, aka President Bongo, neemt u mee op een epische, duizelingwekkende trip naar de Serengeti vlakte in Afrika, incl. fluo visuals. Live neemt hij The Emotional Carpenters mee op het podium. Een korte impressie vanop het afgelopen Airwaves Festival in Reykjavik kan je hier bekijken.

The Paradise Bangkok Molam International Band

21:00 – 22:00 + 18:00 akoestische set
21ste eeuwse molam voor wie van pikant houdt. The Paradise Bangkok Molam International Band brengt molam, of heerlijk onweerstaanbare Thaise feestmuziek uit de jaren ’60 en ’70, in een groovy hedendaags kleedje. Sinds enkele jaren is er mede door hen een revival van Thaise psychedelische muziek. Hierdoor kreeg deze tijdloze feestmuziek (een mix van surf, funk, dance en Thaise melodieën) plots opnieuw de aandacht die het verdiende. Snuif hier alvast de sfeer op.

Viaggio in Italia

17:00 – 18:00
Van de Belgische tegenstanders op het EK heeft Italië toch wel de lekkerste keuken, tenzij je Köttbullar of Irish Stew prefereert. Viaggio in Italia neemt je mee naar het land van La Dolce Vita en La Grande Bellezza, met z’n musica tradizionale en cinema italiano. Liefst te beleven met een lekker glaasje prosecco en wat antipasti, als troost voor die pijnlijke overwinning van de Azzurri. Met Emanuele Scataglini, Renato Spadari en Barbara Rosenberg.

The Original Paradise Bangkok dj’s

23:30 – 01:00
Dj’s Maft Sai en Chris Menist organiseren sinds 2009 de fameuze Paradise Bangkok nights, vol molam en global beats waarmee ze in enkele jaren tijd de ganse wereld veroverden. Ook op Sunny Side Up waant u zich direct in de straten van Bangkok vol heerlijke grooves vintage Asian music. Beluister hier alvast Chris Menist op Solid Steel Radio.

Dj Mad A-p

20:00 – 21:00 / 01:00 – …
Yes. Het Aalsters duo Mad A-p is opnieuw te gast in Netwerk! Hun DJ-set kunnen we omschrijven als verrassend, eclectische, prettig gestoord en dansbaar. Helemaal Sunny Side Up.

EK: België – Ierland

15:00 – 17:00
Kom supporteren voor onze duivels! We installeren een groot scherm dito voetbaltribune in de grote zaal van Netwerk, alsof u zelf in het  Matmut Atlantique-stadium zit. #belreddevils

Theater Savooi

16:00 – 19:00
Speelse creatieve (haar)animatie voor durvers… De haarkunstenaars van Theater Savooi meten elk kind een theatraal kapsel aan in hun kinderkapsalon. Ze werken hoofdzakelijk met handgemaakte accessoires, voor de gelegenheid in de zalige zonnige thema’s van Sunny Side Up.

Dans dans dans

15:00 Dans & Ritme / 16:30 Afrikaans / 18:00 Dans & Ritme / 19:00 Afrikaans
Tijdens deze workshops gaan kinderen én volwassenen steeds een half uurtje mee in de fantasie van instructeur Reintje van danshuis De Ingang, een wereld waarin de meest gekke bewegingen mogelijk zijn. Er wordt geëxploreerd, onderzocht, geoefend en gecreëerd, op het ritme van live percussie!

Bamboo bouwwerf

14:00 – 17:00
Hoe indrukwekkend hoog kan je bouwen op 3u tijd? En vooral, hoeveel plezier kan je eraan beleven? Op de bouwwerf van vzw Creanomade gaan we aan de slag met een enorme hoop bamboestokken en heel erg veel elastiekjes. Kies zelf wat je ineen steekt en laat je ontwerp dan rijzen tot aan de hemel in een machtig ‘gesamtkunstwerk’. Laat die volwassenen ook maar meebouwen, genoeg stokken voor iedereen!

Rondleidingen

15:00 / 17:00
Sunny Side Up betekent meteen ook een allerlaatste kans om de tentoonstellingen te bezoeken. Netwerk biedt voor het gemak twee rondleidingen aan, één voor het hele gezin om 15:00, en één voor enkel volwassenen om 17:00. Deelnemen is gratis, wel graag inschrijven via info@netwerk-art.be of telefonisch op het nummer 053 70 97 72.

 

solotentoonstelling
ZA 02.04 — ZA 18.06 2016
solotentoonstelling
Christian Nyampeta
DO 21.04 — ZA 18.06 2016
solotentoonstelling
ZA 23.04 — ZA 18.06 2016
groepstentoonstelling
Stephanie Krah / Annette Krebs / Claire Stragier / JD Zazie
ZA 21.05 — ZA 18.06 2016

 
 
 

openHUB Europe is een Europees samenwerkingsproject op het gebied van interdisciplinaire hedendaagse kunst. De partners van Netwerk zijn OSTRALE – Exhibition for Contemporary Arts uit Duitsland, The Word of Hope Association uit Polen en Associazione Equinozio uit Italië. Binnen dit tweejarig project worden vijf kunstevenementen gerealiseerd.