Dit is het archief van netwerk-art.be. Sinds september 2017 kan je terecht op netwerkaalst.be.

event, rondleiding, Netwerk Museum, concert

For Your Eyes Only / Jos Steen / Mark Bain / Thomas Ankersmit & Valerio Tricoli

Event#13

ZA 07.06 2008 — 14:00

doorlopend | tentoonstelling
Cabinet of Imagination
Finnissage van Cabinet of Imagination.

doorlopend | tentoonstelling
Netwerk Museum
Het Netwerk Museum omvat een aantal werken die kunstenaars sinds het ontstaan van de galerij schonken. Met deze verzameling werden in het verleden steeds wisselende kleine tentoonstellingen opgezet.

doorlopend | screening
For Your Eyes Only
For Your Eyes Only is de titel van een publicatie en een screening die samengesteld werden door Hilde Teerlinck, directeur van FRAC Nord-Pas-de-Calais in Duinkerke. De reeks, die ook getoond zal worden op het toonaangevende videofestival LOOP 2008 in Barcelona, bevat recent tot heel recent werk van bekende en minder bekende videokunstenaars. Ze maken reflecties over jeugd, intimiteit, mode, muziek en de vreemde plooien van de geschiedenis.

16:00 | rondleiding
Cabinet of Imagination & Salon Aalst
Aansluitend bij de rondleiding door Cabinet of Imagination geeft Paul Gees, van wie er in kader van Salon Aalst het werk Dwarsligger op de gevel van Netwerk te zien valt, een rondleiding door een selectie uit de kunstroute Salon Aalst.

18:00
La Petite Faim
Na de rondleidingen kan er iets gegeten worden in Netwerk.

18:30 | concert
Jos Steen (BE)
Jos Steen is een surrealistische bluesman in de beste Beefheart-traditie. De man mengt vettige blueslicks, rauwe stemmen, polyritmische improvisatie, 'non-instrumenten' (zoals een stofzuiger) en tapecomposities tot een dadaïstisch feest van jewelste. Hij bracht onlangs de CD World Music Vol.2 uit waarop hij naar eigen zeggen zelf uitgevonden etnische muziek maakt die uit verzonnen landen komt. Daarnaast bracht hij ook de LP Music for Tape and Turntable uit op het beruchte undergroundlabel Ultra Eczema.
In Netwerk brengt hij zijn bondgenote Geneviève D’Artevelle op mondharmonica mee en zal hij een uitmuntend staaltje straatmuziek brengen.

20:00 | concert
Mark Bain (US)
De Amerikaanse kunstenaar Mark Bain werkt in het deelgebied tussen geluid, architectuur en publieke ruimte. Hij concentreert zich vooral op de collectieve en ruimtelijke aspecten van (experimentele) psychoacustica. De sculpturale mogelijkheden van geluidsgolven worden aangewend om via resonante materialen een bijzondere, en soms extreme, lichamelijke en auditieve ervaringen op te roepen. Onlangs kwam hij in België in de belangstelling toen hij de resonantie van zwaar, ultrasoon geluid wou uittesten op een leegstaande woning in Genk - hij liet het lege huis 'zingen', en op die manier klaarmaken voor de sloop (Soundhouse, 13/05/06). Naar aanleiding van zijn deelname aan Cabinet of Imagination, zal hij het project Archisonic uitvoeren waarbij hij het Netwerkgebouw gebruikt als instrument met behulp van oscillatoren en seismografische apparatuur.

22:30 | concert
Thomas Ankersmit & Valerio Tricoli (NL/IT)
De in Berlijn residerende Thomas Ankersmit combineert abstracte altsaxofoon met hyperkinetische synthesizer en laptopimprovisaties. Daarnaast creëert hij ruimtegebonden installaties. Met Valerio Tricoli, een elektroakoestische componist, en een radicale improvisator op analoge apparatuur, bevraagt Ankersmit het punt waarop het momentane van geluid en het domein van de herinnering elkaar ontmoeten.